donderdag 30 januari 2014

OP BEZOEK BIJ JOHN LANTING VAN SCHOKKEND GRONINGEN

Vanmiddag was ondergetekende met een collega-schrijfster op bezoek bij John Lanting, het boegbeeld van Schokkend Groningen. Menigeen vindt hem een malloot, voor een ander is hij de klokkenluider waarover later mogelijk zal worden gezegd: 'Hij heeft wel mooi gelijk gehad om zo tekeer te gaan."
Er wordt gewerkt aan een portret van deze bijzondere Groninger. De dreiging van nieuwe aardbevingen laten hem niet met rust: "Ik ben er de hele dag mee bezig."  Binnenkort meer over deze gedreven man die over zichzelf zegt: "Ik ben een strijder."

2 opmerkingen:

Anoniem zei

,Boegbeeld,
Zijn de meningen over verdeeld.
Meer/beter in gasvelden gaan verdiepen,kom je beter over,ook in Den Haag.
Al die vele ,verzetsgroepjes, schijne niet een ,blok, te kunnen vormen.
Denk,door teveel ego belang,ipv voor iets staan,met 1 duidelijk aanspreekpunt/afgevaardigde/bewindvoerder.
SAMEN STA JE VEEL STERKER,KUN JE MEER.
NU,LOS ZAND,

Willem Pauwelussen zei

Meer/beter in gasvelden verdiepen. Ik kan werkelijk niet verzinnen wat deze helaas anonieme reageerder daarmee bedoelt. De zaak is toch simpel? Niemand, ook niet een regering die vindt dat ze democratisch is gekozen (dit is niet de plek voor een exposé over manipulatie van de verkiezingen), niemand heeft het recht om op basis van welke argumenten dan ook anderen schade aan te doen. De staatsbegroting verleent dat recht niet, de contracten met afnemers verlenen dat recht niet, de werkgelegenheid van de NAM verleent dat recht niet, enz., enz.

Laat die verschillende groepjes maar lekker bestaan, het geeft kleur aan het geheel en waar ze mekaar nodig zijn weten ze mekaar echt wel te vinden. Ik denk dat je voorzichtig moet zijn met te roepen dat de hele boel één blok zou moeten vormen, en zeker geen mediagenieke BNers moet gaan kweken door te eisen dat er 1 aanspreekpunt/afgevaardigde/bewindvoerder zou moeten zijn. Dát zou pas ego's kweken.
De enige kracht die we hebben is de kracht van ons aantal, en niet die van bobo's aan de top.