zondag 19 januari 2014

PRAKTIJK TERUG IN BALANS FEESTELIJK GEOPEND (Doefmat)


Gistermiddag is de gezamenlijke praktijkruimte van Elsbeth Bruin en Paul Cuypers, 'Terug in Balans' feestelijk geopend. De praktijkruimte is gevestigd in de voormalige school De Doefmat aan de Isebrandtsheerd.
Beiden zijn woonachtig in Beijum, en aan de opkomst van het aantal bezoekers was af te lezen dat ze reeds een behoorlijk netwerk hebben opgebouwd. Tegen de zestig nieuwsgierigen kwamen de praktijkruimte bewonderen, in de centrale hal van De Doefmat stond een tafel met hapjes en drankjes waar ze zich tegoed aan konden doen.
Elsbeth Bruin is gespecialiseerd in voetreflexologie en speltherapie. Over laatstgenoemde aanbod staat op haar site:
We bieden een spelprogramma aan wat de beide hersenhelften stimuleert om samen te werken. Dit is nodig om informatie die je in je geheugen hebt opgeslagen te gebruiken waar en wanneer en hoe je het nodig hebt. Met andere woorden een kast met laatjes met een duidelijk overzicht waar je wat in op moet slaan en waar je het weer kan vinden. We gaan terug naar een fase van het denken welke nog niet beheerst wordt. Om anders te leren denken, is het nodig om alle vaardigheden van het onderliggende niveau te beheersen. Dit kan je leren door zelf tot oplossingen te komen en wij leren dit aan door dit programma op een gestructureerde manier aan te bieden. Welke problemen een mens tegenaan loopt kunnen wij bepalen door aan het begin enkele testjes af te nemen en een anamnese. Wij hebben vier niveaus met verschillende spelopdrachten en werken met het niveau dat aansluit bij de ontwikkelingsfase en stagnatieniveau van onze klant. Het programma wordt niet als belastend ervaren hoewel er wel emoties los kunnen komen. Dit kunnen emoties zijn zoals boosheid, verdriet en frustraties die zijn weggestopt. De duur van het programma is afhankelijk hoe de vaardigheden eigen worden gemaakt, maar zal ongeveer 10 tot 15 keer een uur duren. Dit wordt wekelijks aangeboden. Na het programma wordt er opnieuw getest om te kijken welke ontwikkelingen er zijn  doorgemaakt  Dit wordt nadien besproken. Kinderen die Terug in Balans hebben gevolgd, worden zelfstandiger en staan meer open voor onderwijs. Volwassenen kunnen beter hun grenzen aangeven. Je leert de aandacht beter te richten zodat je hoofd- en bijzaken beter kunt scheiden. Je krijgt  een betere concentratie, het ruimtelijk inzicht en het vermogen om te organiseren gaat vooruit. Overzicht houden lukt beter. Je komt tot creatief en probleemoplossend denken. Je leert ordening aan te brengen in de opgenomen waarnemingen. http://www.teruginbalans.eu/

Haar partner Paul Cuypers is therapeut op het gebied van emotioneel lichaamswerk en coaching. Zijn site is in ontwikkeling: http://www.praktijkpaulcuypers.nl/ Hij staat links op de bovenste foto. Z'n vrouw Elsbeth staat tweede van rechts. Ook ziet u haar op de linker foto voeten masseren. Op de foto  rechtsboven, klik groter, ziet u telefoonnummers van de beide ondernemende Beijumers. 

3 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Een goede manier om beide hersenhelften te integreren is ook pianoles.

Anoniem zei

Fijn dat het je zo goed gaat Paul !

klant zei

Wat een getalenteerde en gedreven vrouw is Elsbeth! Voor elke kwaal zoekt ze een oplossing en het lukt haar ook nog. We gaan nog heel veel meer goede dingen van haar horen!!