woensdag 22 januari 2014

PLATEN OP HET GRAS VOOR TRACTOREN

Het was niet goed te zien wat ze aan het doen waren. Met een hoop lawaai werden grote metalen platen op het gras tussen we ringweg ter hoogte van de rotonde bij Beijum Zuid gekwakt. Waarvoor gebeurde dat eigenlijk?

Ondergetekende had geen idee. Deden de 'oranje mannetjes', zie bovenste foto, dat gistermiddag om de lelijke plekken in het gras weg te werken?  Dat leek niet logisch, onder de platen zou het gras helemaal niet meer aangroeien. Na een paar minuten gebiologeerd naar het vanuit de auto optillen van de platen en het keihard neerkwakken te hebben gekeken, vroeg de blogger aan het oranje mannetje dat op bovenste foto op de weg staat wat ze toch in Godsnaam aan het doen waren. "We leggen platen over de weg zodat we er overheen kunnen rijden om met materiaal de sloot langs de Beijumerweg schoon kunnen maken."
Juist. De grond is drassig, daar kun je niet zo maar een dikke tractor met laadbak er achter overheen laten rijden, dat zal diepe sporen achter laten.

Zie de foto's links en rechts. Dat is fraai, er worden zomaar platen over het stuk gras gelegd waar de wildtunnel eindigt. Wildtunnel? Ja, kijk nog maar eens naar dit blogbericht.
Leuk en aardig om het gras te beschermen tegen diepe bandensporen. Daar moet het wild dat hier vanuit Beijum oversteekt klaarblijkelijk maar even onder lijden.

Geen opmerkingen: