dinsdag 21 januari 2014

UIT DE OUDE DOOS (188)

De beide gescande foto's die u ziet zijn onlangs door een buurtgenoot gebracht. "Zie maar of je er iets mee kan voor in de Oude Doos."
Ja, daar kan ondergetekende wel iets mee. Maar ook weer helemaal niet. De foto's zijn gemakkelijk te publiceren, zie boven, maar wat is het verhaal er achter? Wanneer zijn ze gemaakt? We zien twee ouderwetse Lijn6 bussen die destijd (wanneer?) van en naar de stad reden. Op beide bussen staat een adres; Gedempte Zuiderdiep 97.
De bovenste foto is bij de bushalte tussen de fietsenmaker en Winkelcentrum Beijum gemaakt. Wacht even, Winkelcentrum Beijum bestond natuurlijk nog niet, op de plek waar nu de Lidl is gehuisvest zat de AH. Herman Brood leefde waarschijnlijk ook nog, zie de achterkant van de bussen.
De onderste foto lijkt bij de Wibena-rotonde te zijn gemaakt. het einde van de buslijn naar Beijum (sinds kort rijdt Lijn4 tussen Roden, Stad en Beijum vice versa). Lag er destijds een groengedeelte tussen de bushalte en de weg tussen de Amkemaheerd en de hoofdingang naar de Wibenaheerd/ Nijensteinheerd?

Mocht iemand meer informatie over deze bussen hebben, en waarom er een adres op het Zuiderdiep op stond, Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Johan
Destijds zat er een postkantoor in de fietsen winkel nu

Op Zuiderdiep 97 zat toentertijd de tevreden rookster en daarbij de winkel galerie broodnodig met werken van Herman brood

Over het jaartal bij benadering
Zo te zien is de foto genomen net voor de privatisering van het busbedrijf gvb bus nummer 128
Dus begin jaren 90 tot 95 zal het kunnen zijn geweest

Groet Klaas