maandag 13 januari 2014

GRONDBALANS INNERSDIJKGEBIED OPMETEN

Vandaag zijn mannen met graaf- en meetapparatuur bezig om het drassige Innersdijk-gebied in kaart te brengen. Het is nog steeds de bedoeling dat op het stukje waterland naast Plein Oost een nieuw verpleeghuis zal worden gebouwd.
De man op de linker foto stapte na het nemen van de foto uit het gat waar ie in stond. "We zijn de grondbalans aan het opmeten." Waarvoor is dat dan? "We gaan de situatie voor de bouw vergelijken met die van na de bouw. Ook meten we het grondwaterpeil." Maar wordt er binnenkort gebouwd dan? "Ze willen toch in april beginnen?"
Nee, dat doen ze niet. Al is het wel de bedoeling om voor het einde van het jaar te starten, zie nog even dit blogbericht.
Wat vertelt vriend Google over het opmeten van de grondbalans?
Alle metingen worden uitgewerkt tot gedetailleerde, betrouwbare digitale tekeningen in de vorm van kaarten, plattegronden, dwarsprofielen of 3D-draadmodellen. Desgewenst compleet met alle details als bomen en bankjes, zodat u een uitstekend beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat. Maar behalve een ontwerp op de computer houden wij ook rekening met zaken als bodemgesteldheid, grondbalans en de hoeveelheid af of aan te voeren zand. Op basis van onze metingen en ontwerpen en uw wensen kunnen we de meest optimale situatie bepalen, het bestek opstellen en precies berekenen wat het grondwerk gaat kosten. Ideaal voor cultuurlandschappen, golfbanen, verhardingsterreinen, nieuwbouw, wegenbouw en spoor. Lees hier.

2 opmerkingen:

Klaas Vaak zei

Dit hebben ze al 2 x eerder gedaan en daarna was het weer stil op het Innerdijk gebied. Of wordt het gebouw steeds kleiner naarmate de zorg steeds duurder wordt?

karin.p. zei

Waarom maken ze geen zorgcentrum?

Alles onder 1 dak, huisarts apotheek tandarts cjg mjd en bv boven het innersdijk
zo wordt het plein ook gelijk een stuk levendiger