vrijdag 10 januari 2014

DEZE WINGERD AUB NIET SNOEIEN!


Beijumers hebben iets met het groen in hun wijk, er zullen redelijk wat wijkgenoten zijn die bewust hebben gekozen voor de ideale mix van dorp en stad wat Beijum zo kenmerkt. Kardinge, het Groene Hart, maar ook het groen naast eigen deur wordt gewaardeerd.

Op een elektriciteitskastje aan de Isebrandtsheerd hangt een plakkaat. Zie foto. Er staat een vriendelijke vraag op het geplastificeerde epistel, of de Klimop aub niet gesnoeid mag worden. Nooit geweten dat klimop ook wingerd heet. Vriend Google vertelt dat het snoeien van wingerd helemaal niet verkeerd is:
 De wilde wingerd stelt weinig eisen voor een standplaats. Alleen niet tegen een muur op het noorden. Verder is het voor aanplant bij muren van belang om de grond te verbeteren omdat deze meestal droog is en vaak puin bevat. Snoei is niet nodig, maar kan het gehele jaar worden uitgevoerd als de wilde wingerd dreigt glas of hout te overwoekeren. Aarzel dan niet om de snoeischaar in de hand te nemen. De wingerd kan het hebben. Geef elk voorjaar wat organische mest. Tuinieren.nl

Geen opmerkingen: