maandag 27 januari 2014

MAANDAGOCHTEND (186)

 Dit blogbericht is reeds tegen een uur vannacht geschreven. Hoe zal de situatie zijn op het moment dat dit bericht online gaat? Worden de fietsen die links op de foto staan ondergesneeuwd benut om mee naar school of naar het werk te gaan?
Gisteravond viel nog een best pak sneeuw, via Twitter was gisteravond te lezen dat de mannen (en misschien ook wel vrouwen) van Stadsbeheer050 druk in de weer waren om fietspaden sneeuwvrij te maken. Wie weet valt het allemaal mee tijdens de ochtendspits.

Er zijn Beijumers die op weg gaan naar sportcentrum Kardinge maar die geen zin hebben om vanuit Beijum twee rotondes te pakken, een stuk Beneluxweg om vervolgens een paar minuten te moeten wachten voor de stoplichten bij Kardinge om daar de parkeerplaats op te draaien. Waarom niet even de busbaan tussen Beijum en Kardinge pakken? Zie bovenste foto. Sinds kort staat er een geel bord waarop staat dat de politie er controles tegen sluipverkeer houdt. Het bord moet waarschijnlijk  meer afschrikken dan dat er daadwerkelijk controles op de busbaan zullen worden gehouden. De blogger heeft geen idee of het gesluip over de busbaan de spuigaten uitloopt, je zou het wel denken want waarom anders daar een dergelijk bord neerzetten.

Het bord doet denken aan een blogbericht dat twee jaar geleden werd gepubliceerd. Zie hier. Als je er dieper over nadenkt is het een vreemd bord. Zo zou je bij verkeerslichten ook een bord kunnen plaatsen waarop staat dat de politie controleert dat er niet door rood mag worden gereden. De politie controleert toch overal op de openbare weg.

Op de rechter foto staat een sfeerfoto uit het winterse Kardingegebied. Hoeveel sneeuw er ook valt, de klimtoren blijft maar oranje. Zou het ding van binnen verwarmd worden?

Dan nog even de onderste foto. Gisteravond werd een blogbericht geplaatst waarop door de sneeuwval onleesbare geworden borden staan. Dit is de oprit vanuit Beijum Zuid naar de Beneluxweg, honderd meter verderop ligt een verdrijvingsvlakje en vlak daarna volgt de uitvoegstrook naar Beijum noord. Echter, door de sneeuwval is helemaal geen verdrijvingsvlak te zien. Als je van Zuid naar Noord rijdt, kun je net zo goed rechts blijven rijden (Zie voor de duidelijkheid nog even onlangs gepubliceerd blogbericht.)

De nieuwe week is weer begonnen. Prettige dagen toegewenst, kijk uit voor gladheid en let een beetje op de bordjes.

Geen opmerkingen: