woensdag 15 januari 2014

EEN EMOTIONEEL AVONDJE MIDDELSTUM

Het heeft in principe niks met Beijumer nieuws te maken, maar in de toekomst zou dit zomaar wel het geval kunnen zijn. Ondergetekende herinnert zich één aardschok waarbij de lamp aan het plafond thuis te Beijum vervaarlijk heen en weer schudde.
Beroepshalve moest ondergetekende vanmiddag en vanavond in Middelstum zijn. Vlakbij was een zaal waar Diederik Samsom kwam opdraven om verontruste Grunningers aan te horen. De emoties waren voelbaar én hoorbaar en een delegatie van Schokkend Groningen verliet halverwege demonstratief de zaal. Samsom probeerde in het (nog) rode bolwerk Groningen z'n statement te maken: "Het wordt tijd voor een omgekeerde solidariteit, jarenlang heeft Nederland geprofiteerd van de aardgasbaten, nu wordt het tijd dat Groningen financieel gecompenseerd gaat worden."
Kijk uit voor politici, tussen mooi praten en concrete toezeggingen doen kan een gapend gat zitten. Hier spreekt een Grunninger..
Ondergetekende maakte een video op het moment dat Samsom de zaal binnenkwam. Die wordt zsm gepubliceerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In de jaren '70 organiseerde de CPN zogeheten volkskongressen in Groningen onder het motto: "Groningen geen wingewest". Misschien wordt het tijd om die leus weer eens van stal te halen?
Het heeft dan toch in ieder geval het voordeel opgeleverd dat de landelijke pers het noorden heeft ontdekt!
Elk nadeel hep se voordeel, zou Cruyff zeggen.
Willem Pauwelussen

Anoniem zei

De ogen van Samson staan toch wel erg in de stand van : "Ik ben erg in de warrie ."