donderdag 2 januari 2014

DE FLITSER GEFLITST

Om 16.15 uur nog steeds
Vlak voorde splitsing Zuidelijke Ringweg/Hoogezand, nog op de Beneluxweg, staat een sluipschutter kil en berekenend z'n werk te doen.
Foto is omstreeks 13.10 uur genomen, en tegen kwart over twee stond ie er nog. Ga er maar van uit dat de hele middag wordt getracht om vanaf deze plek automobilisten het geld uit de zakken te kloppen. Of zou het ding er voor de verkeersveiligheid staan?
Het is een verraderlijk apparaat, je moet hem wel zien. Tot voor kort stond een paar honderd meter terug, richting Beijum, met regelmaat een auto op het middenstuk tussen de rijbanen (noord/zuid). Daar zag je automobilisten vanuit de verte reeds afremmen, zodat je wist: er word weer geflitst. Terug naar 70 km/uur. Je moest wel half blind zijn om de auto niet te zien staan. Het mannetje of vrouwtje dat in de auto zat hoefde niks anders te doen dan zitten. Geen baan om op verjaardagsfeestjes mee te pronken: ik werk in een flitsauto. Hij of zij moest wel betaald worden, maar dat hoeft hier (foto) niet meer.

Het nieuwe jaar is begonnen en de kas moet weer worden aangevuld. Pardon. Er wordt gehandhaafd in verband met de verkeersveiligheid. De meningen zullen hierover verdeeld zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Is het wel een flitser? Ik dacht dat die je vanachteren fotograferen.