maandag 6 januari 2014

MAANDAGOCHTEND (183)

De dagen worden zeer langzamerhand weer langer, maar daar is 's ochtends nog niks van te merken. Bovenste en rechter foto zijn een anderhalf uur geleden in de Froukemaheerd gemaakt. Al wandelend zag ondergetekende dat de lichten in de slaap- en woonkamers aanfloepten. De kerstvakantie is voorbij. De scholen en werkplekken roepen weer.
Wat een enge stegen zijn er eigenlijk in Beijum.
Zie foto boven, daar loop je als vrouw denk ik liever niet alleen door als het donker is. En als man misschien ook wel niet. De blogger wilde eigenlijk naar de NLA-hekken langs de Barmaheerd lopen. Gistermiddag zag hij hoe desolaat de gesubsidieerde  hedera's aan de gesubsidieerde hekken hingen. Er zou een serie over te maken zijn: weggegooid geld in Beijum. Of, geld verspillen zonder draagkracht vanuit de wijk. Maar goed. Zie nogmaals bovenstaande foto, er zit op het ogenblik weinig verschil tussen de gesubsidieerde NLA-hekken en de private hekken links op de foto. Het bespaarde zojuist een extra wandeling.

Op de rechter foto is een aanplakhuisje te zien. Het ding staat midden in de Froukemaheerd en het ziet er- persoonlijke mening- niet uit. Wat een grijs en lelijk bakbeest. Op de bovenste richels staat een tekst: verboden aan te plakken. Waarschijnlijk is het 'huisje' in verband met de jaarwisseling leeg gestript, vanaf vandaag, de komende week, zullen er weer wervende en ronkende billboards met teksten komen te hangen.

De linker foto is gistermiddag reeds genomen. Het voor nood gerepareerde raam heeft niks met de afgelopen jaarwisseling te maken, aan het begin van de kerstvakantie zag het rechter gedeelte van de ingang van de noodlokalen er net zo uit als op de foto is te zien.
De naam van de samengevoegde scholen De Dijk en De Doefmat moet bij ondergetekende nog steeds inslijpen. De Expeditie. Had het niet net zo goed Het Leven kunnen worden genoemd? Leven is immers op expeditie gaan.

De eerste 'Maandagochtend' van 2014 gaat nu het www op. De tijd dendert onherroepelijk door. Terwijl u dit leest zitten de kinderen van Beijum al weer op school. De kerstbomen zijn de woonkamers uitgewerkt. Over zes weken is het krokusvakantie.
Een prettige en gezonde eerste gewone week van het jaar toegewenst.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen die niet echt "warm " zijn zullen nooit een vriendelijke en echt warme , losse omgeving kunnen scheppen .
Alles moet achter tralies en ze willen bepalen .
Bestuursfuncties en vergaderingen passen bij deze types .
Eindeloos overleggen .
Mijn motto is dan ook : "Nait soez"n
moar doun ".

Kees Huizenga zei

JV van de BOB, die mede de gangmaker was van de donkergroene NLA-hekken, speelt op zijn twittervriend / twitterezel op de persoon Johan F. Nota bene bij een prachtige actie van de christelijke basisschool De Heerdstee voor de stedelijke Voedselbank. Dagmar, de dochter van de blogger, was hier mede bij betrokken. Ze zit in groep 8.

Ik kan me voorstellen dat de beheerder van Beijumnieuws niet met zijn sociaal ingestelde dochter wilde pronken. Uit Knoalster bescheidenheid.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/01/voedselbank-video-de-heerdstee.html

Ik verwijs naar deze supervileine JV-tweet van 3 januari 2014:

“John Veldman ‏ @ JohnVeldman1 3 januari

Het blijft bijzonder dat Johan op # Beijumnieuws wel nieuws plaatst over zijn gezinsleden, maar dat nooit benoemt. Trots maar ook bang?”

De grote vraag is wat JV van de BOB met zo’n gemene tweet wil bereiken. Wil hij een boze reactie van Johan F. uitlokken? Wil hij "gesubsidieerd ruziemaken"? Wil hij al twitterende weg meer draagvlak voor de BOB genereren? Door te digipesten. Wie is er nu bang?

Welk doel dient zo’n valse tweet? Een roddelonderwerp voor de Nieuwjaarsreceptie van de BOB, welke gelukkig weer openbaar van karakter is? Of verveelt JV van de BOB zich stierlijk? Wat vinden de overige bestuursleden van de BOB van dit afkickgedrag van JV? Wordt het niet hoog tijd dat de SDC Noorddijk gaat ingrijpen?

Een voorzitter van de BOB moet niet steeds onderwerp van gesprek zijn. Dat de voorzitter zelf een groot (beleids)probleem wordt. Dat hebben we gezien met Wim K., die, naar verluidt, met grote tegenzin moest opstappen. Vanwege politiek-ambtelijke druk.

Solliciteert JV van de BOB naar zijn eigen aftreden? Waarom werkt hij aan zinderende zelfdestructie? Afbreekgedrag. Waar komt deze ziekelijke agressie vandaan? Getuigt deze tweet van verbinding met de wijk? Wordt de statutaire “leefbaarheid” in Beijum door een dergelijke solistische tweet “bevorderd”? Waarom kan JV van de BOB niet positief denken? Waarom geeft de BOB geen financiële steun aan de Voedselbank van Groningen? Het gaat over armoede in onder meer Beijum, John? Dat is de ZAAK!

Anoniem zei

Stopt het gezeur dan nooit in Beijum? Geen wonder dat de BOB geen aanwas van leden krijgt, wat een visitekaartje van de veldman zeg

Anoniem zei

hou toch eens op met haat zaaien.

idd. anoniem!
idd. meneer huizinga!

bahhh, wat een kinderachtig gedoe.
wordt eindelijk eens écht volwassen, veldman!!

therèse