maandag 13 januari 2014

MAANDAGOCHTEND (184)

Bovenstaande foto ziet er niet bepaald appetijtelijk uit op de vroege maandagochtend. Ik heb het over wat op de grond rechts voor de boom ligt. Maar op de een of andere manier lijkt het brouwsel dat uit het achtereind van een hond is gekomen op datgene wat een half meter hoger aan de boomstam bevestigd zit.
Beide kunstwerken zijn uitingen van de natuur. De drol hoeft niet nader te worden verklaard, maar het spul aan de boom wel: zullen het zwammen zijn? Vanaf een site waarvan de naam even is ontschoten:
Boomzwammen kunnen prachtige en kleurrijke vruchtlichamen ontwikkelen. Je kunt ze met het oog van de boombeschermer zien als ongewenste parasieten, maar ook als kunstwerken van de natuur.
Of zullen het oesterzwammen zijn? Van GroeneTakken.nl: Oesterzwammen hebben een cholesterolverlagend effect en bevatten veel mineralen. Oesterzwammen hebben een amandelsmaak en kunnen een paar dagen in een papier zakje of in een open bakje de koelkast bewaard worden.
Op internet staat verder te lezen dat dergelijke boomzwammen occult zijn, ze zouden met heksen, trollen, kabouters en geesten te maken kunnen hebben. Je kunt er achter komen door met de boom te gaan praten, maar dat gaat me op maandagochtend iets teveel richting gezwam in de ruimte, een boom opzetten en shit.

Nog even, het schijnt dat ze bezig zijn om biogas uit kippenmest te halen. Wat zou het mooi zijn als er ook iets waardevols uit hondendrollen en keutels zou kunnen worden gefilterd. Een drol zoals op bovenste foto is te zien zou dan een waardevol iets zijn, een hebbedingetje. Handelswaar.

Een prettige week toegewenst. Kijk uit waar je je schoenen neerzet en eet niet alles wat de natuur voortbrengt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn vanochtend landmeters in oranje werkjassen actief op voormalig Innersdijk terrein. Zou het dan toch?

Anoniem zei

Jij ook een goeie week, Johan :-).

gr. therèse