woensdag 8 januari 2014

SOLDATEN MARCHEREN DOOR BEIJUM

Gisterochtend marcheerden de soldaten die op de foto zijn te zien richting de bussluis bij Winkelcentrum Beijum. De legerkistjes liepen links rechts keurig in de maat.

Bijna een jaar geleden werd een soortgelijk blogbericht gepubliceerd. Volgens enkele lezers waren het toen leerlingen van het Noorderpoortcollege die aan het oefenen waren, waarschijnlijk gaat het hier om mensen die dezelfde opleiding volgen. Mensen? Zeg maar mannen, zo te zien loopt er geen enkele vrouw bij. Wat zijn het als je goed kijkt jonge jongens. Je vergeet wel eens dat soldaten mensen van vlees en bloed zijn, in plaats van vechtmachines (dit lijken me keurige jongens). Jammer dat ze geen blauwe petten of helmen dragen, een Beijumer vredesmacht was wel leuk geweest. Blauwhelmen, een vredesmissie in Beijum. Weer die vraag, net als vorig jaar: moet dit nou een veilig gevoel geven of is het iets om bang van te worden? Zullen deze soldaten nou echte kerels worden?

Het beeld roept associaties op met een staatsgreep in Beijum. De soldaten komen orde op zaken stellen, het moet maar eens afgelopen zijn met het gesodemieter in de wijk. Niks geen feest met de jaarwisseling, op elke hoek van de straat staan vier soldaten die bereid zijn met scherp te schieten. Milieuvervuilers worden standrechtelijk geëxecuteerd, op lummelen en hangen staat drie maanden gevangenschap. Iets kapot maken? Twee maanden in een strafkamp en de schade dubbel betalen. Ook verdwijnen een paar Beijumers spoorloos.

Rustig maar, het zijn maar fantasieën en associaties. We leven gelukkig in een vrij en democratisch land. Zo lang er nog blogberichten als deze kunnen worden geproduceerd en gepubliceerd, is er niks aan de hand.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het leger oefent in Groningen om in 020 ingezet te worden tegen het criminele tuig daar ,zoals zoveel komt alles uit Groningen

Anoniem zei

Ze verkennen de omgeving ivm toekomstige aardbevingen waarbij ze hulp moeten verlenen

Anoniem zei

Het zijn waarschijnlijk leerlingen van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap: een samenwerkingsverband tussen het Noorderpoort en het ministerie van defensie. De vestiging aan de Melisseweg is hier in 2007 mee gestart en je ziet ze daar dan ook regelmatig rondlopen. Regelmatige bezoekers van de sportscholen weten dat.
Willem Pauwelussen

Kees Huizenga zei

JV van de BOB voelt zich kenbaar aangesproken door de beheerder van Beijumnieuws en ondergetekende.

JV schrijft het volgende op zijn twitterezel / twittervriend:

Zie:

John Veldman ‏ @ JohnVeldman1 10 januari

Een niet-volger die steeds via google naar je # tweets gaat; is dat niet eigenlijk ook een stalker? Toch eens aan de # wijkagent vragen.

en:

John Veldman ‏ @ JohnVeldman1 10 januari

"Ook verdwijnen een paar Beijumers spoorloos" is http:// beijumnieuws.blogspot.nl/2014/01/soldat en-marcheren-door-beijum.html … als fantasie te lezen; welke associatie zou de schrijver bedoelen?


JV verwijst voor de tweede keer binnen één week naar Beijumnieuws met een digitale link. Dat is heel goed voor Beijumnieuws! Dat moet hij vaker doen. In zekere zin zit hierin een late erkenning besloten voor het beste wijkmedium van Beijum.
JV, van harte bedankt voor deze revolutionaire geste. Dit is een zeer grote beleidsverandering. Beter laat dan nooit! Toch?


Terzijde: ziet JV (angst)spoken m.b.t. de tweede tweet??? Ik ken een heel mooi spreekwoord: "Wie de schoen past, trekke hem aan!"


Het twitteraccount van JV heb ik geplaatst bij "mijn favorieten" van de lokale media. De psychologische uitlaatklep van JV vind ik dus niet via Google! De wijkagent lacht zich overigens een bult als JV aangifte van digistalking doet. Toch kan ik deze grap wel waarderen.


P.S.: Het mag inmiddels bekend zijn dat JV van de BOB, de Beijumkrant en het NLA-wijkteam Beijum de beste bezoeker en napluizer van Beijumnieuws is. Niet uit te sluiten valt, dat hij soms anoniem reageert...