dinsdag 7 januari 2014

EEN DAFJE UIT 1976

De auto deed in de verte denken aan de trabant die in oktober door Beijum pufte. Maar toch niet: "Er zit dan wel een Volvo-embleem op, maar het is een echte Daf."

De eigenaresse stond zondagmiddag met haar man en zoontje bij de auto. Locatie Froukemaheerd, tegen de Zuidwending aan. Wijzend naar het Dafje: "Dit was ons eerste gezamenlijk kindje." Ze wilde liever niet op de foto: "Ik ben zwanger en er is een tweeling op komst."  Vol trots showde ze haar opbollende buik. "We zijn net vanuit Hoogkerk naar Beijum verhuist omdat we een groter huis zochten." Oh, welkom in Beijum, hebben jullie al een ontvangstcomité aan de deur gehad? "Ja, er kwam een mevrouw langs die een tas met reclamespullen kwam brengen, ze was meteen weer weg."

Jullie zijn met z'n tweeën en een zoontje en er is een tweeling op komst, wordt het Dafje niet veel te klein voor jullie samen?
"Ja, dat past straks niet meer. We moeten hem wel noodgedwongen verkopen en een grotere auto aanschaffen. Als het zover is vragen we wel even of ie op Beijumnieuws te koop kan worden aangeboden."

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een schatje !
De eigenaren zijn vast leuke mensen .
Een beetje eigenzinnig ook .
Alvast sterkte met de bevalling .
Welkom in Beijum het is hier fantastisch !

Anoniem zei

Geweldig! Ik heb zelf jaren de blauwe variant gehad :D
De auto kan net zo hard achteruit rijden als vooruit.