dinsdag 28 januari 2014

GEDOGEN IN AFWACHTING VAN.....

In november werd op Beijumnieuws onthuld dat de Lidl illegaal rekken voor winkelkarren en fietsen op Plein West heeft laten plaatsen. Lees desgewenst nog even dit blogbericht. Afgelopen week belde ondergetekende met Stadstoezicht. "Dit is absoluut niet wat we willen, hier worden we niet blij van." Willem Pauwelussen ging te rade bij de dienst RO/EZ: 
We bellen hierover met Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp, volgens hem is de zaak “onder de rechter” en hij raadt ons aan contact te zoeken met Yvonne Koelemaij van de afdeling Economische Zaken.
Die heeft het liever over “miscommunicatie tussen Lidl en gemeente”. 

En ik bel eigenlijk te vroeg, er is die ochtend wel een eerste overleg geweest, maar de oplossing, daarover komt men nog weer bij elkaar.
Voorop staat in ieder geval dat de huidige locatie “niet de meest wenselijk is. Maar het komt sowieso ergens op het plein. De Lidl en de gemeente zijn samen op zoek naar een geschikte plek.”
Tot slot: “Wij zijn met elkaar in gesprek om het zo goed mogelijk op te lossen naar ieders tevredenheid.”

Dus wat er wanneer gebeurt, dat blijft volstrekt duister.
Tot zolang blijft de situatie zoals die is.
Want ja, die karretjes en fietsen moeten wél ergens staan natuurlijk….

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Het gaat niet om zgn. "miscommunicatie" tussen Lidl Nederland GMBH en de gemeente Groningen!

De verleende omgevingsvergunning van de gemeente Groningen d.d. 24 september 2012, nummer 201172506, deugt niet. Over fietsenrekken werd gezwegen. Idem dito over de locatie van de winkelkarretjes.

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de dienst RO/EZ heeft zeer forse steken laten vallen. En uiteraard de aanvrager van deze omgevingsvergunning!

In ieder geval heeft Lidl Nederland GMBH een onrechtmatige daad gepleegd. Zoete ambtelijke woorden passen hierbij niet!

Willem Pauwelussen zei

Het is misschien mijn onkunde met de juridische wereld, maar ik snap het betoog van meneer Huizinga niet helemaal.
Als er over de fietsenrekken en over de winkelkarretjes wordt gezwegen, welke steken heeft men dan laten vallen en welke onrechtmatige daad is gepleegd?
Ik denk dan: als er niks in die vergunning staat over die fietsen en karretjes, dan kun je ze toch neerzetten waar het je het beste uitkomt?? Want als er over wordt gezwegen dan staat er ook niet dat ze er NIET mogen staan. Zwijgen is zwijgen, ook in de ontkennende zin.
Zoals ik al schreef: die fietsen en karretjes moeten wél ergens staan natuurlijk.