zondag 26 januari 2014

GRUNNINGERS NOG STEEDS KWAAD EN BEZORGD
Ondergetekende kwam gistermiddag in Middelstum in een demonstratie van verontruste Grunningers terecht. Het ging er beschaafd aan toe, maar toch moest één persoon het erg ontgelden. Volgens de demonstranten is VVD-er Henk Kamp een Ramp.
Een doodshoofd moest dat gegeven (voor de boze Grunningers) accentueren, zie foto beneden. Op meerdere borden was te lezen dat de bewindsman een ramp is. De toegezegde ruim een miljard euro voor het 'rampgebied' kan de demonstranten blijkbaar niet bekoren.

Een paar honderd mensen trotseerden de kou om uiting te geven aan hun ongenoegen. Gratis uitgedeelde groene mutsen hielden de hoofden enigszins op temperatuur. Creatieve woordspelingen waren op talrijke spandoeken te lezen: Er gaat niks beven Groningen. Men NAM verder. Nemen NAM genomen. Overdrijven is ook een vak als wordt gesteld: 'Ik leef in een vergiet' en 'Het grootste schandaal ooit.'
De blogger sprak twee mensen. De een verkondigde: "Het valt allemaal wel mee, je moet je hier de kop niet gek laten maken." Bij een ander zit de haat tegen VVD-er Kamp er diep in: "Die man en z'n partij denken alleen maar in geld, geld, geld, ons welzijn kan die VVD-ers echt helemaal niks schelen, als ze maar geld verdienen en aan de macht zijn." Echt verhit werd het niet. Het kan aan de lichte vorst (-2 graden) hebben gelegen.

Zie ook de rechter foto, een demonstrant houdt een bord met de merkwaardigste teksten er op omhoog. 'De verse scheur in de muur sluit naadloos aan bij de scheur in m'n hart.' En 'Van angst en beven naar liefde en geven.' Nog een: Moeder aarde schudde onze hebzucht teleurgesteld van haar af.

De Groningse blogger heeft sympathie voor de demonstranten. Maar toch borrelt bij het aanschouwen van dergelijke teksten de gedachte  bij hem omhoog: Jongens, kin'n we eev'n normoal goan doun?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan,ik reageer even op je laatste zin.
voor deze mensen ís dit "normaal doun" op het moment :-((.
ik denk dat ze het ontelbare keren liever als carnaval slogan's zouden hebben gebruikt.

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

Inside information is dat vorig jaar door de staat 3 miljard extra is verdiend aan het gas en dat daar nu de zgn. compensatiemaatregels van worden betaald. Daar houdt Kamp dus nog dik, d.w.z. 1,8 miljard aan over!