dinsdag 28 januari 2014

VERZORG UW OUDERS IN EEN TUINHUISJE

Er zijn Beijumers die een mooi huisje in de tuin hebben staan, zie bijvoorbeeld de foto boven. Of een caravan/woonwagen, zie het groene exemplaar links. Je zou in beide tuinonderkomens, en er zijn er meer in de wijk, kunnen wonen. Afgelopen week in het nieuws: stop uw hulpbehoevende ouders in een huisje achterin de tuin.
Het biedt allerlei voordelen. Het is goedkoop, je kunt een oogje in het zeil houden maar je hebt ze (ouders) ook weer niet de hele dag over de vloer:
Mensen die zorg nodig hebben moeten langer zelfstandig thuis wonen, maar de komende jaren zijn er nog niet genoeg geschikte woonvormen beschikbaar. Daarom zien ondernemers brood in een flexibele oplossing: mobiele, tijdelijke minihuisjes om vader of moeder in de eigen achtertuin te verzorgen. Zeker vijftien bedrijven zijn actief in deze voorzichtig opkomende markt, blijkt uit een rondgang van de NOS.
Mantelzorgwoningen zijn kleine huisjes of units die tijdelijk worden geplaatst in een tuin. Ze worden gebruikt als woonruimte voor mensen die zorg nodig hebben. Als de extra woonruimte niet meer nodig is, worden die weer weggehaald. De vorm van de huizen verschilt sterk: van echte tuinhuizen of vakantiechalets tot mobiele containers.
Lees vooral verder. Over mantelzorgwoningen in de tuin en over kangeroewoningen. nos.nl.

Geen opmerkingen: