maandag 20 januari 2014

MAANDAGOCHTEND (185)De ochtendstond heeft nog altijd goud in de mond, ook als het 'nog maar' 20 januari is. Langzamerhand wordt het 's ochtends weer eerder licht.
Bij de onderdoorgang tussen de Wibenaheerd en recreatiepark Kardinge trof ondergetekende een kwartiertje geleden een hangslot aan een regenpijp, zie boven. Het ziet er armoedig uit, en ook een beetje liefdeloos. Kan dat niet anders? 

Het schijnt dat het er op dit gebied in de stad warmer aan toe gaat, er worden liefdesslotjes aan de Trompbrug bevestigd. Verliefde stelletjes klinken een hangslot aan de brug ten kenen van liefde, opspelende hormonen en trouw. Wordt het eigenlijk geen tijd dat we in Beijum ook zo'n brug krijgen?
Eigenlijk hebben we reeds een dergelijk exemplaar. Zie foto links, Auke en Truus betuigen reeds jaren hun liefde aan elkaar op een brug over de Zuidwending. Maar zie toch eens de reling ter hoogte van hun verliefde hoofden. Genoeg plaats voor liefdesbetuigingen. De slotjes zijn een nieuw wereldwijde ritueel: op bruggen, hekken en aan lantaarnpalen hangen verliefde mensen samen een hangslotje op en gooien de sleutel in het water. De traditie zegt dat, zolang het slotje hangt, ze gelukkig bij elkaar zullen blijven. Zie hier.

Over liefde gesproken, we kunnen als Beijumers wel hatelijk lopen doen over medebewoners die een winkelkar jatten, maar er zijn mensen die relatief netjes met hun roofgoed omgaan. Zie foto rechts. Keurig toch, een zwarte bak, een biobak en een winkelwagen gebroederlijk naast elkaar. En zie de poes of kat in de dakgoot erboven, toch lief hoe die het drietal beneden zich in de gaten houdt? Wat ook een goede zitplek, een drol of een plasje is zo gedaan boven de afvoerpijp.

Over een paar weken is het weer Valentijnsdag. Laat de liefde groeien en bloeien in Beijum. Hang desgewenst uw liefdesslotje aan de brug bij Truus en Auke. En wees lief voor de verweesde en verdwaalde winkelkarren in de wijk.

Tot slot een prettige nieuwe week toegewenst. Laten Auke en Truus ons voorgaan in de liefde. In weer en wind blijven ze elkaar de hand vasthouden. 

Geen opmerkingen: