dinsdag 21 januari 2014

HONDEN IN BEIJUM (32)

Volgens het baasje is het een kruising tussen een bulldog en een pitbull. Eigenaardig, het ene woord begint met bull en het andere eindigt er op. Alleen de uitspraak is verschillend, 'bul' en 'boel.' Wil de pitbulldog wel even op de foto?
Het baasje vond het prima, maar de hond schijnbaar niet. Volgens Wikipedia behoort de 'boel' niet tot het hondenras. Een pitbull is geen hondenras, al wordt dit vaak gedacht. Een pitbull wordt gemaakt door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw. 
"Het is een lief beestje", aldus de eigenaar die de hond aan de Godekenheerd uitliet. Dat 'lieve' zeggen alle moeders over hun kind, en alle hondeneigenaren over hun hond.
Wat zegt Wikipedia over de bulldog? Dat het een Belgisch fietsmerk is, een Brits motor fietsmerk en een type tractor. Maar ook:
De buldog, ook wel bullenbijter, is een type hond dat oorspronkelijk werd gefokt voor de strijd tegen stieren (bullen). Gevechten tussen honden en stieren waren vanaf de 16e eeuw tot in de eerste helft van de 19e eeuw populair in verschillende Europese landen, maar vooral in Engeland.
Het 'lieve beest' wilde niet echt op de foto, zie de afbeeldingen links en rechts. Een fractie van een seconde stond ie stil. Zie boven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zal wel op z'n baasje lijken,lekker hondje?!

emmy zei

mag ik vragen waar die opmerking op slaat?

Want zonder verdere uitleg komt het mij over als een bewijs van extreem weinig iQ en vooroordelen.

Dus aub verklaar je nader

Anoniem zei

Emmy, deze anoniem is eigenlijk de moeite niet waart van vragen stellen.
is misschien dezelfde die zeer racistisch commentaar gaf aan hand van een ander artikel hier.
negeren is de beste remedie :-).

gr. therèse

emmy zei

Je zal wel gelijk hebben
Maar vind dat soort mensen altijd zo laf. Zet op zijn minst je naam er onder.