maandag 26 oktober 2015

AAN CONTACTLOOS PINNEN KLEVEN OOK NADELEN

Veilig pinnen bij de AH-Beijum...alleen mét pincode
Sinds kort kun je in de Lidl te Beijum wat wordt genoemd 'contactloos betalen.' Je houdt gewoon je pinpas tegen het venstertje van het pinapparaat bij de kassa en binnen een seconde is het verschuldigde bedrag voor gedane boodschappen betaald. Lekker snel en gemakkelijk. Maar ook een beetje risicovol.

Want het maakt niet uit wié de pinpas tegen het venstertje aandrukt. De eigenaar zelf? Een zakkenroller? Iemand die de pas op straat heeft gevonden?

Het kan gebeuren dat je je pinpas in Winkelcentrum Beijum verliest en dat een of andere asociaal er even snel en goedkoop, want op kosten van een ander, boodschappen mee gaat doen.

Het scheelt, de asociaal kan niet voor honderden euro's boodschappen doen met de onterecht verkregen pas, er zit een limiet van  €25,- op contactloos betalen. Maar toch.

Stel dat je er na een dag achterkomt dat je je pas bent verloren, en het ding dan eerst laat blokkeren, dan kan een dief (gevonden voorwerpen misbruiken is ook diefstal) er intussen mooi mee op tournee gaan. Naar zoveel mogelijk winkels in de stad en omgeving om tegen de 25 euro gratis boodschappen te doen. Tel uit je oneerlijke winst.

6 opmerkingen:

Ria zei

Ik heb begrepen dat dat risico voor de bank is.

En in de begeleidende brief staat een manier, waarop je het maximumbedrag kunt verlagen. Ook kan er niet meer dan een bepaald bedrag binnen een een bepaalde tijd gepind worden. Dus even in alle winkels van het winkelcentrum voor max 25 euro pinnen zal de dief niet gaan lukken :-)

Ik vind het een mooie systeem, maar vergeet het steeds.

Johan Fehrmann zei

Dank voor de aanvulling Ria. Het risico is voor de bank? Dat zou niet gek zijn, in het slechtste geval ga je voor 25 euro boodschappen doen, je laat je kaart daarna blokkeren en vraagt een nieuwe aan. Zogenaamd verloren. Je krijgt dan de 25 euro terug van de bank en je hebt een goed gevulde tas met boodschappen, begrijp ik uit je reactie...

Ria zei

Dat zou kunnen, maar lukt je ook maar 1x denk ik. Hoogstens 2x en je krijgt een slechte aantekening bij de bank. Dat lijkt me die 'gratis' 50 euro aan boodschappen niet waard. Jou wel?

Johan Fehrmann zei

Akkoord Ria, ik zou op deze manier nog niet voor honderd euro gratis boodschappen willen

Johannes zei

Als aanvulling: je kunt bij 1 transactie maximaal 25,- contactloos pinnen. Het algemene bedrag is maximaal 50 euro. Daarna kun je eerst niet meer contactloos pinnen, maar moet er een pincode ingevoerd worden. Een dief zou dus, als hij pincode niet heeft, maximaal 50 euro kunnen 'gebruiken'.

Anoniem zei

Nog een aanvulling. Als je het niet wilt kun je het laten blokkeren bij je bank.