zaterdag 31 oktober 2015

SOCIAAL (?) VUILNIS IN BEIJUM (24)


Voor het eerst in deze serie staat er een vraagteken achter het woord 'sociaal.' Zie koptekst. De grote foto's boven en beneden zijn vanmiddag tegen half vijf gemaakt. Zogenaamd sociaal en asociaal lopen hier behoorlijk door elkaar heen.

De andere drie foto's, links en rechts, zien er wel relatief sociaal uit. Neemt u maar mee, zie de linker afbeelding, een hoofdkussen ligt paraat op een elektriciteitskastje. Voor een dakloze? Een gehavende zwerver?

Op de rechter afbeelding zien we een grote tv naast een groene en zwarte vuilnisbak staan. Wat aardig, zou die het nog doen?
Weer rechts, een stoel ligt bovenop...ja waar op eigenlijk?

In elk geval is het relatief vriendelijk 'sociaal vuilnis.' Net als het fietswiel dat op de andere foto staat. Wat netjes dat praktisch alles bij vuilniscontainers wordt gezet!

Maar ja, vriendelijk...., de aso's die verantwoordelijk zijn voor wat er momenteel bij de containers voor Winkelcentrum Beijum ligt, nogmaals foto boven en onder, verpesten het feestje voor de 'sociale gevers' behoorlijk.

Moet je het negeren? Moet je asocialen wel een digitaal podium bieden? We zien een leeg bierkrat en een lege bier fust, een stoel, een lege blik verf en voor de rest gore troep.

Alstublieft, als ik, egoïst, alles maar kwijt ben, wat kan mij de wereld om mij heen schelen? Zo samengevat moet ongeveer de gedachte zijn geweest die door het verder lege hoofd van de milieuvandaal is gegaan.

Tijdens het fotograferen spraken voorbijgangers er vanmiddag schande van.

Gevoelloze en empathie-loze hufters bepalen af en toe het straatbeeld in Beijum.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe A sociaal kunnen mensen zijn