vrijdag 23 oktober 2015

BEIJUMSKAP HOUDT TOCH EEN WEEKJE HERFSTVAKANTIE....

In tegenstelling tot wat in een eerder bericht werd benoemd houdt fotografe Atsje Straatsma toch een weekje herfstvakantie. Bovenstaande foto had zo in de serie gepast.

Maar de afbeelding is een paar dagen geleden door Willem Pauwelussen gemaakt. Afgelopen zondag stond een bericht met foto van de kattenkop langs de busbaan op Beijumnieuws, zie nog eens dit bericht, de helft van de poes bestond opeens uit graffiti. Zie foto rechts.

Maar wat is dat nou, wordt de poes alweer overgeverfd? Zie boven. Zal het de oorspronkelijke kunstenaar zijn die een witte ondergrond heeft aangebracht om de kat of poes in ere te herstellen?

Pauwelussen schreef bij de foto:
Misschien dat iemand hier zijn roller uitprobeert voordat hij de muren thuis aanpakt, maar het zou ook de artiest zelf kunnen zijn die een nieuwe ondergrond neerzet voor een reincarnatie van de halve kattenkop.
Update 19:15 uur; in het weekend komt een vervolg op dit verhaal.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Prachtig taalgebruik van Willem Pauwelussen: "een reïncarnatie van de halve kattenkop".

Vraag: kan de hele BOB "gereïncarneerd" worden? Een andere geestesverschijning van deze club. Minder kattig. Met nieuwe personen. Zonder bezwaarde hypotheek. In overdrachtelijke zin uiteraard.

Ik denk met name aan personen vanuit de Sociale Long en de Dom Helder Camara-school. Jonge geesten die gaan voor verbinding met de buurt.

Kees Huizenga zei

Vanmiddag zag ik op de heenreis naar Fit for Free aan de Melisseweg dat de paarse poes van Beijum is wedergeboren c.q. "gereïncarneerd" (met dank aan WP).

De geschilderde waakpoes van Beijum glimlachte mij knorrend toe. Haar snorharen staan op scherp. Zij kent de gevoeligheden van Beijum.