woensdag 14 oktober 2015

ZEBRAPAD WIJKRING TER HOOGTE VAN DE HEERDSTEE WEG

"We halen het zebrapad weg, het is de bedoeling dat men over de veilige oversteek even verderop gaat oversteken." 

Naar aanleiding van het ongeluk dat maandag ter hoogte van de Beijumkorf plaats vond fietste de blogger gistermiddag in gedachten over de Emingaheerd ter hoogte van de Heerdstee. Hoeveel ouders en kinderen hier jaarlijks wel niet oversteken. Duizenden. Ruim vier jaar geleden is tussen het Gezondheidscentrum en de Heerdstee een zogenaamde rood gekleurde 'veilige oversteek' aangelegd. Zie nog eens hier.

Wat is dat nou, wordt het zebrapad dat vanaf de hoofdingang van de school via vijftig meter Bentismaheerd naar de wijkring loopt opnieuw gewit? Zie foto's. Dat zou een goede zaak zijn, veiligheid bovenal rond de basisscholen. Toch maar even aan de in oranje geklede werkers vragen. Zie de openingszin van dit bericht, wonderbaarlijk, niks extra witten, het zebrapad gaat verdwijnen. Aldus het antwoord van de wegwerkers.

En momenteel is de oversteek daadwerkelijk verdwenen. Eigenaardig als je bedenkt dat hier dagelijks heel veel ouders en kinderen oversteken. Is daar wel goed over nagedacht? Zie de rechter foto, klik groter, voorbij de verdwenen oversteek ligt de zogenaamde 'veilige oversteek.' Rechts vooraan ligt de ingang naar de Heerdstee, zie de onderste afbeelding van rechts bekeken. Links over de wijkring (nog steeds de rechter afbeelding)ligt de ingang naar de Munsterheerd. Stel nou dat iemand uit de Heerstee komt en de Munsterheerd in wil, zal die nou echt vijftig meter naar rechts lopen, naar de 'veilige oversteek', en na het oversteken weer vijftig meter naar links lopen om naar huis te kunnen gaan?

Vreemd, er verdwijnt een oversteek bij een druk bezochte school. Het is de vraag of dit de veiligheid  voor de kinderen (en ouders) te goed zal komen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig ! Kan er nog harder gescheurd worden over de Gemeentelijke racebaan genaamd Wijkring. Het zebrapad dat een ietsje verderop ligt (hoek Beijumerweg/Emingaheerd) behoort verkeerspsychologisch tot de grootste blunders en is 1 van de meest onveilige van de stad : er is een overkill aan visuele informatie variërend van een bloedovergoten kruispunt tot kakelbonte Disneyland-hekken en een megahoeveelheid verkeersborden, lantaarnsoorten, straatnaamborden, haaietanden enz. Doordat gemotoriseerde verkeersdeelnemers niet in enkele seconden al deze visuele prikkels kunnen verwerken,resulteert dit in een ONVERSCHILLIG DOORJAKKEREN van automobilisten die personen in neutrale kleding in het geheel niet meer opmerken. Gevolg: dagelijks meerdere bijna-aanrijdingen.
Waardoor niet standaard gewoon de witte zebrastrepen op een zwart wegdek, zodat automobilisten van verre zien dat er een oversteekplaats is ?

Ria zei

Misschien om ouders te motiveren om juist die veiligere oversteek te nemen, die tenslotte speciaal voor de ouders met kinderen is aangelegd.

Lijkt me helemaal niet raar, eerlijk gezegd.

Anoniem zei

Wat wel helemaal raar is dat Ria het kennelijk juist helemaal niet snapt. Die verondersteld "veilige" oversteek is zoals boven uitgelegd, juist de meest ONveilige waarvan je geen 2e voorbeeld in de omgevingd vindt.
Nòg zotter is het om de vluchtheuvel tussen de verwijderde zebrastrepen intact te laten, waardoor het illegaal en gevaarlijk oversteken alleen maar wordt aangemoedigd. Bovendien: kinderen gaan echt niet 200 m omlopen wanneer pappie of mammie in de geparkeerde auto aan de Munsterheerd staat te wachten.
De nu gecreëerde situatie is van het allerhoogste sukkelgehalte en brengt overstekende kinderen (en volwassenen) in onnodig levensgevaar. Wij wachten tot de eerste ambulance met loeiende sirene arriveert.