donderdag 15 oktober 2015

LEERLINGEN GROEP 6 HEERDSTEE DOEN MEE AAN E-WASTE RACE

Van links naar rechts: Sam, Danae, Collin en Linde
Groep zes van basisschool de Heerdstee is goed bezig. Dat mag je wel stellen als je de grote hoeveelheid afgedankte elektronische apparaten in de centrale hal van de school ziet opgestapeld.
Op bovenste afbeelding zien we vier kanjers uit groep zes van de school. ze stonden de blogger aan het eind van de ochtend enthousiast te woord over hun deelname aan de e-waste race. De wat?

De moeder van Collin, tweede van rechts op bovenstaande foto, mailde gisteravond: Op dit moment vindt de E-waste race plaats in Groningen en de Heerdstee groep 6 doet hieraan mee. De kinderen uit groep 6 verzamelen zelf zoveel mogelijk e-waste bij familie, vrienden en omwonenden van school. Door middel van deze race leren de kinderen dat door e-waste te recyclen er minder grondstoffen nodig zijn. U kunt uw oude apparaten aanmelden op www.ewasterace.nl. De leerlingen komen ze dan bij u thuis ophalen. Hoe meer e-waste ze inzamelen, hoe meer punten ze verdienen. De groep met de meeste punten maakt kans op een prachtige hoofdprijs; een geheel verzorgd schoolreisje naar Science Centre NEMO in Amsterdam. De race duurt maar 4 weken en is in volle gang, wees er daarom snel bij. De Herfstvakantie begint a.s. vrijdag en de leerlingen hebben enorm veel zin om in de komende week het elektronische afval bij u af te halen.
Als u uw e-waste niet kunt aanmelden dan mag u ook een mail sturen naar acdpostema@live.nl of bellen op nummer 06-48270235
Zie ook deze aankondiging van vorige week. Kom op Beijumers (Hunzenaren), gooi uw elektronische afdankertjes niet weg. Denk aan het milieu en aan de gebruikte grondstoffen. En, laat de kinderen van de Heerdstee winnen en bezorg ze een prettig dagje uit naar Nemo Amsterdam.
(Abusievelijk staat in de aankondiging op de video dat het om groep acht gaat, dit moet groep ZES zijn)

1 opmerking:

Johan Fehrmann zei

Er komt een reactie binnen van Unknow, via die naam wordt je doorgestuurd naar een Google-account. Omdat spammers deze methode ook toepassen zet ik de bewuste reactie zelf even online. Wellicht is 'Unknow' ter goede trouw, maar even voor de zekerheid:

Ik zie dat je moet kiezen tussen 2 teams: Heerdstee 6 en Heerdstee 7 Welke is wat? En kan je het ook zelf brengen? of doet het dan niet mee met de wedstrijd?