donderdag 29 oktober 2015

HEERDSTEE GROEP ZES WINNAAR E-WASTE RACE


Wethouder van Keulen is net zo enthousiast als de de winnende leerlingen
Een dolenthousiaste groep zes van basisschool de Heerdstee ontving vanmiddag uit handen van wethouder Joost van Keulen de hoofdprijs voor de afgelopen weken gehouden e-waste-race. Ze mogen als tegenprestatie voor de geleverde inspanningen een dagje naar Nemo te Amsterdam.

Algemeen directeur Henk Bos van Virol ('alles heeft waarde'), het bedrijf dat de inbreng van de verschillende scholen tegen elkaar opwoog, sprak lovende woorden tegen de klas: "Geweldig, wat een inzet, jullie hebben ongeveer een derde van alle ingebrachte elektronica van alle scholen in Groningen verzameld."
Ook wethouder Joost van Keulen (o.a. van economie en innovatie) was vol lof over de inzamelingswoede van de leerlingen: "Geweldig gedaan. Jullie hebben daarbij geleerd hoe je afgedankte spullen niet weg hoeft te gooien maar een nieuw leven kunt laten leiden." De heer Bos van Virol: " In plaats van dat hetgeen jullie verzameld hebben het milieu kan vervuilen, kunnen we er nu nieuwe radio's en andere apparatuur uit maken, dank jullie wel, een applaus voor jullie zelf."

In de loop van de dag volgt een video-impressie.
Tip, OOG-TV was ook aanwezig. Vanavond op de stadszender....
(Zie ook dit blogbericht van twee weken geleden)
Even met de wethouder op de foto, op een speeltoestel op het schoolplein.
Geen opmerkingen: