maandag 26 oktober 2015

EERSTE FIETS-ECODUCT WORDT KOMEND WEEKEND INGEREDEN

Werknemers controleren de plek waar komend weekend het nieuwe fiets-ecoduct zal worden ingereden
Hier komt nog een ecoduct, locatie Meedenpad
Het fietsecoduct ter hoogte van de Stadsweg bij Lewenborg zou aanvankelijk begin augustus worden ingereden. Het liep op de een of andere manier vertraging op maar komend weekend is het dan zover, het nieuwe fietsecoduct zal van z'n bouwplaats bij het Alfacollege bij Kardinge naar de plek van bestemming worden gereden.


Van vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg nabij Lewenborg.

Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.
Dit hoort binnenkort tot het verleden....de tijdelijke noodbrug bij de Stadsweg
Omleiding
Het bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via een omleidingsroute langs de Kluiverboom/Bakboordswal. Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord  en Kardinge blijven via deze route ook bereikbaar.
Inrijden nieuw viaduct
Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg en vervoerd richting Lewenborg. Tevens wordt dan de tijdelijke fietsbrug verwijderd.
Het ecoduct voor de Stadsweg ligt te wachten bij kruispunt Kardinge
Uitnodiging omgeving
De directe omgeving heeft een uitnodiging gekregen om op zaterdag 31 oktober tussen  12.00 en 15.00 uur  het inrijden van het nieuwe viaduct van dichtbij mee te maken. Zij kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen op de (afgesloten) Ringweg aan de noordzijde (schoolzijde Lewenborg). Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om aan te geven hoe men precies moet lopen.
Afrondende werkzaamheden
Het is voor fietsers/voetgangers helaas nog niet mogelijk om  direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk zal zijn. In de tussentijd dienen fietsers en voetgangers - afhankelijk van hun bestemming -  gebruik te te maken van de route via de Rijkstraatweg (N360).

Nadere informatie over de werkzaamheden treft u aan op deze website http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten

1 opmerking:

Anoniem zei

En nu nog de andere brug klaar maken.....