dinsdag 13 oktober 2015

"EGELTJESDAG WAS DE MOEITE WAARD"


Afgelopen zondag werd in de Boerderijum egeltjesdag georganiseerd. Zie nog eens deze aankondiging. Lezer A. Scnieders stuurde de foto's en schreef erbij:

Hier even een berichtje over de Egeltjesdag. Het werd vanuit natuurmonumenten georganiseerd en er waren twee dames bij die dit begeleidden. Er was best wat deelname, want het weer leende zich er natuurlijk ook super voor.

De kids moesten in de Groene Long zoeken naar het voedsel van de egels. Dat was even zoeken, maar na een tijdje waren er heel wat slakjes, pissebedden en eitjes hier van, wormen en ander soortig kruipend gedierte verzameld. De kids konden het in een doorzichtig potje stoppen met een vergrootglas erop, waardoor ze het beestenspul goed konden bestuderen.

Daarna gingen we weer terug naar de Boerderijum waar we in de natuureducatiezaal van 
alles konden bewonderen. Veel opgezette dieren, maar ook levendige vissen en zelfs twee egeltjes die vrij gelaten gingen worden die dag.

Een hele happening; maar wel een heel mooie afsluiting van die middag. Zeker een bezoekje waard de volgende keer voor diegene die er niet is geweest.


Geen opmerkingen: