woensdag 21 oktober 2015

KALM AAN, BUSSEN IN DE BUURT

Altijd leuk om twee passerende bussen te zien. De chauffeurs steken meestal even een hand op en dat gebeurde ook vlak voor het maken van bovenstaande foto. Als de blogger met z'n auto door de wijk rijdt, is hij in de buurt van een stadsbus altijd extra alert. Daar moet je niet tegenaan botsen.

Zo dacht hij ook een paar dagen geleden. Voor boodschappen doen reed hij voor Winkelcentrum Beijum langs, om het winkelcentrum heen om vervolgens op Winkelplein West te parkeren, vlakbij de Duitse super en kapper Gerrie de Boer. 

Altijd voorzichtig rijden als je voor de ingang van het winkelcentrum langs rijdt, wandelaars lopen af en aan (eventueel met winkelkar) tussen parkeerplaats Albrondaheerd en het winkelcentrum.
Zo ook na het boodschappen doen. Ondergetekende reed terug van de achterkant van het winkelcentrum naar de voorkant (Beijumers weten, dit kan maar aan een kant, aan de andere kant loopt de busbaan waar auto's niet langs kunnen).Zie foto links. Wat is dat daar op de achtergrond, waarom staat die bus daar stil? Langzaam die kant oprijden maar, zal er een bus van links komen? Ja dus, zie foto boven, daar moet je niet met de auto tussen komen. Rechter afbeelding, de bus die van links kwam was voorbij en de blogger kon hem voorzichtig de weg opdraaiend volgen.

Foto beneden, wat is het allemaal krap aan bij het winkelcentrum. Niet over de witte streep mogen en naar rechts willen afbuigen, richting busbaan en Kardinge, wil bijna niet. Een klein stukje stoep pakken moet kunnen.

Met de fiets door Beijum rijden en naar de winkel gaan gaat in de regel soepeler en sneller. Maar met de auto en een partij boodschappen achterin door de wijk crossen heeft ook zo z'n charme. Je moet soms even wat meer geduld hebben, vooral als er bussen in het spel zijn.

Geen opmerkingen: