vrijdag 9 oktober 2015

FOSSEBIEB GEOPEND (Openluchtbiebje in de Fossemaheerd)

Gijsbertsen in gesprek met Martijn Lindeboom en Debbie vd Zande
Onder toeziend oog van ongeveer dertig belangstellenden opende wijkwethouder Mattias Gijsbertsen tegen kwart voor vier vanmiddag de Fossemabieb. Nog even opfrissen, zie dit bericht
Een buitenbiebje dat werkt volgens het principe 'geef een boek, neem een boek'. Fiets je een keertje met lege handen langs, dan kom ik je niet met een hooivork achterna als je wel een boek meeneemt en er geen achterlaat. Ik ga uit van goede bedoelingen en bezit bovendien (nog) geen hooivork. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inbreng, spannende gebeurtenissen en hilarische anekdotes (er schijnt bij een minibieb in Friesland ooit de volledige inhoud tegen bijbels te zijn geruild), hou dan deze Hebban Page in de gaten. Daar kun je ook zelf iets kwijt, als je een geweldig boek hebt gelezen of een bepaalde boektitel zoekt. En voor nu: op naar de wereldvrede, startend in Beijum!

Zie ook Hebban.nl.
De Fossebieb is een initiatief van Debbie van der Zande en Martijn Lindeboom, beide woonachtig aan de Fossemaheerd nummer 152, het adres waar de boekenkast staat opgesteld.
De Fossebieb is open!

Na de door Gijsbertsen verrichtte opening verdrongen kinderen zich voor de minibieb om een boek te geven en te nemen. De wethouder in zijn openingsspeech: "Ik ben niet van plan om elke nieuwe kast in Groningen te komen openen, maar dit is zo'n leuk initiatief. Je ziet in Groningen steeds meer dat er een ontwikkeling gaande is, dat mensen goederen gaan ruilen." 
De Fossebieb zal niet het laatste ruilinitiatief in Beijum zijn. Een aanwezige Beijumse: " Ze zijn ons hier net te vlug af, wij gaan binnenkort ook een minibieb in onze heerd openen." 

Zie ook dit bericht. En nog eens Hebban.nl
En zie de video hieronder.
Video komt zondag 18 oktober elk uur op OOG-TV.
V

Geen opmerkingen: