dinsdag 20 oktober 2015

FIETSPAD LANGS BOTERDIEP KRIJGT NIEUWE ASFALTLAAG


De herfstvakantie wordt benut om fietspaden in en rond Beijum een onderhoudsbeurt te geven. Beter geen drukke fietsbewegingen als je met teer aan de gang gaat. Jan Fré Boven stuurde gistermiddag deze drie foto's op.

Hij maakt zich wat zorgen, komen er deze dagen mensen met zwarte sporen aan hun voeten of fietsbanden thuis? Hij schrijft bij de foto's. 

Ze zijn met het fietspad langs het Boterdiep aan het asfalteren. Dat gaat vast enige mensen zwarte sporen opleveren in huis (van de tussenlaag tussen nieuw en oud asfalt.

Het onderhoud van onder meer fietspaden schijnt een wettelijke taak te zijn:


Goed onderhouden en veilige provinciale wegen, vaarwegen, fietspaden en goed openbaar vervoer zijn belangrijk voor een gezonde economie van onze provincie. Wie beleid maakt voor verkeer en vervoer, heeft het bijna altijd over bereikbaarheid, verkeersveiligheid en duurzaamheid. Ons doel is dat iedereen zo snel en veilig mogelijk zijn bestemming kan bereiken. Dat geldt zowel voor verkeer binnen de provincie als voor verkeer van buiten de provinciegrenzen. Of dat nu met de fiets, auto, vrachtauto, boot, trein of bus is.
De aanleg van provinciale wegen, vaarwegen en fietspaden en het onderhoud ervan is eenwettelijke taak. Dat doen we zo verkeersveilig mogelijk. Een andere belangrijke opdracht is het regelen van het openbaar vervoer. De provincie bepaalt wie dat binnen de provincie mag doen voor trein- en busvervoer. ProvincieGroningen

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Ja dat is dus het werk dat ik aankondigde in het verhaal waar die gehalveerde poes boven staat.