woensdag 14 oktober 2015

ONDERTUSSEN BIJ DE KRUISPUNTEN BEIJUM NOORD EN ZUID


De overgang van de noordelijke naar de oostelijke ringweg loopt sinds een aantal weken soepeler dan ooit.
Zie bovenstaande foto. Geen blokkades meer in verband met werkzaamheden, nee, prettig doorrijden en een stuk verder (zie onder het viaduct door bekeken) gewoon op de oostelijke ring invoegen. Makkelijker kan niet, geen stoplichten....

Boven loopt de lus van en naar de Groningerweg, zie ook de overzichtsplaatjes op RingGroningen.

Automobilisten die er bij Beijum Noord afgaan (of opgaan, kan natuurlijk ook) zien de directe omgeving daar meer en meer veranderen. Naast de oostelijke ring zijn de nieuwe huizen in de Hunze bijna afgebouwd, momenteel zijn ze er bezig om een straat te leggen, zie afbeelding beneden. Hoe zag dit gebied er een jaar geleden ook nog maar uit?
Afbeelding links dan, we zien de overgang tussen Beijum en de Hunze, rechts het ringweg-viaduct over de Amkemaheerd, naar links gaat het naar de Cuyperweg/Hunze, waar de nieuwe woningen staan. Wat maken ze daar toch voor 'wandelpaden' tegen de schuine helling omhoog? Het lijkt wel of er verdiepingen in de schuine wand worden aangebracht.

Foto rechts ten slotte, er is onlangs een soort van witte Amsterdammertje tussen de rijweg en de aardengeluidswand die tegen de Fossemaheerd bij kruispunt Beijum Zuid aanligt neergezet. Automobilisten, beschadig liever uw auto dan dat u tegen de geluidswand aanrijdt.

1 opmerking:

Henk Lankamp zei

De straat met nieuwe woningen heet Van Eyckstraat.