maandag 12 oktober 2015

"HEB JIJ EEN MOOIE FOTO VAN FIETSSTAD GRONINGEN"?


Het Heerdenpad...
Wethouder voor verkeer, Paul de Rook, begon vorige week een alleraardigst initiatief op Twitter.
 Oct Heb jij een mooie foto van fietsstad Groningen? Limited edition sleutelhanger is voor de 10 mooiste!

Mooie foto's in overvloed uit (de directe omgeving) van dé fietswijk binnen dé fietsstad van Nederland, Europa, de wereld, te weten Beijum. Zie boven, beneden en links.

Nergens ter wereld fietsen relatief gezien zoveel mensen als in Groningen. Maar liefst zestig procent van alle verkeersbewegingen gebeurt op de fiets. Om dat verder uit te breiden zijn er duidelijke keuzes nodig. We hebben in Groningen een lange traditie van goed en helder fietsbeleid. Die traditie willen we zeker voortzetten om de stad economisch vitaal, bereikbaar en gezond te houden. Daarvoor geven we, nog meer dan voorheen, ruimte aan de fiets. Met het groeiend aantal inwoners van de stad, neemt ook het aantal fietsers toe. Bovendien zorgen nieuwe ontwikkelingen, zoals de e-bike voor meer drukte op de fietspaden.
Het 050 Fietsstad-logo heeft grote potentie voor het ‘merk’ Groningen Fietsstad. 050 kent iedereen als het kengetal van Groningen. We willen dit markante logo verwerken in alle fietsverkeerslichten in de stad.
En overal waar op de weg een fietsaanduiding nodig is, kiezen we voor het 050 Fietsstad-logo. Verder gaan we merchandise ontwikkelen. Ons logo moet de blikvanger worden van alle communicatie-uitingen rondom fietsen.

Bovenstaande tekst staat op http://groningenfietsstad.nl/ Op deze site kunnen ook tips worden aangedragen voor nog meer fietsvriendelijkheid in de stad Groningen.

Geen opmerkingen: