dinsdag 20 oktober 2015

TRAUMAHELI LANDDE IN BEIJUM

Foto Rieko Klomstra

"Alles ok." Aldus buurtagent Klaas van Eeks toen hij tegen 18.15 uur een huis aan de Rensumaheerd verliet. Kort daarvoor landde een traumahelikopter op het grasveld voor de Lentis-locatie aan de Onnemaheerd. Zie afbeelding boven.
De blogger fietste naar aanleiding van de klapwiekende en laag overvliegende traumaheli de kant van de Onnemaheerd op. 

Het zal toch niet? Dat was de gedachte die door het hoofd van ondergetekende spookte toen hij bij Begeleid Wonen Onnemaheerd de heli zag staan.

De associatie met de veelbesproken plek in de wijk kon direct worden losgelaten toen iemand riep: " Er is iets in de Rensumaheerd gebeurd, ze zochten een plek om te landen en dat kon hier mooi."

In de Rensumaheerd stond een politieauto en een ambulance. Een buurtbewoner: "Geen ongeluk, iets in de privésfeer."
Bestuurslid Klomstra van het Trefpunt was ook aanwezig: "Ze vroegen toestemming om op het terrein van het Trefpunt te landen, ik stuur je zo even een foto." Het resultaat ziet de lezer boven. Waar kun je met goed fatsoen een traumaheli laten landen in de kronkelige heerden-wijk Beijum?

Nadat buurtagent van Eeks vertelde dat alles in orde was liep hij vanuit de Rensumaheerd richting Onnemaheerd. Zie afbeelding links.

De traumaheli gaf veel bekijks, maar de komst ervan was achteraf niet nodig geweest (maar dat weet je nooit van tevoren).
Update 21/10, 23:14 uur; een familie uit de Rensumaheerd reageerde:
Goedenavond, graag wil ik reageren op het bericht dat u heeft geplaatst op Beijumnieuws. ik vind het persoonlijk een beetje negatief klinken om te zeggen dat het om iets in de privésfeer ging. Ik ben van mening dat een buurtbewoner daar niet over kan oordelen aangezien die daar niet bij betrokken is. Alleen de betrokkenen kunnen en mogen daar een mededeling over doen. Nu is er iets geïnsinueerd dat niet klopt omdat er wel degelijk sprake was van een ongeval. Gelukkig voor ons heeft het een goede afloop en ben ontzettend dankbaar voor de snelle inzet van de hulpdiensten. Gelukkig gaat het nu met betrokkene goed door adequaat handelen en proberen we dit als gezin zijnde te verwerken omdat het voor ons allen heel aangrijpend is geweest. Met vriendelijke groet,

Fam uit de Rensumaheerd.

Geen opmerkingen: