donderdag 15 oktober 2015

BOEKENMARKT DOM HELDER CAMARASCHOOL

"Morgen (do-middag) is van 14.30 tot 15.00 uur (meestal loopt het uit) een boekenmarkt op het plein van DHC ter afsluiting van de kinderboekenweek. Tegen een zacht prijsje (maximaal 2 euro) kun je leuke kinderboekjes kopen. De verkopers zijn leerlingen van de DHC."

Altijd handig, lezers die tips geven, zoals in in dit geval de attente lezer Bert die gisteren bovenstaande mailde. 

Omstreeks kwart voor drie vanmiddag ging de blogger even kijken. Het regende en het was koud, geen weer waarin je buiten gaat zitten om boeken aan de man/vrouw te brengen.
Het schoolplein lag er inderdaad verlaten bij, maar boven in het tussenstuk tussen de twee gebouwen die de school rijk is zag het er gezellig en warm uit. Er zaten zo te zien kinderen op de grond, het kan niet missen, de boekenmarkt wordt binnen gehouden. Zie foto boven.

Binnen was het aangenaam warm. En gezellig. Wat een prachtige tribune heeft de meest noordelijke basisschool van Beijum toch, zie foto rechts boven. Overal zaten kinderen met stapels boekjes. Ouders keken goedkeurend toe en hielden een oogje in het zeil.
Boeken verwisselden grif van eigenaar, kinderen (en ouders) konden goedkoop andere boeken scoren, voordeel was dat de kids ook nog eens een zakcentje bij konden verdienen. Een aanwezige ouder:"Dit is zo goed voor de kinderen. Ze leren kopen en verkopen en met mensen om te gaan. Prettig dat in dit digitale tijdperk kinderen ook  met boeken bezig zijn."


Geen opmerkingen: