woensdag 28 oktober 2015

MEER AARDBEVINGSSCHADE IN BEIJUM DAN WESTEN VAN DE STAD

Hoofdzakelijk aan de oostkant van de stad....
Het komst zo samen, op Beijumnieuws wordt een mogelijke serie 'Aardbevingsschade in Beijum' aangekondigd (ligt aan aantal aanmeldingen), en op de site van de NOS staat sinds vandaag dat de meeste schademeldingen uit de stad Groningen uit Beijum en omgeving komen.

Op de site van de NOS staat vandaag.
In de stad Groningen is het aantal meldingen van aardbevingsschade opgelopen tot 6700. Afgelopen juli lag dit aantal nog op 4700. RTV Noord schrijft dat vooral het aantal meldingen bij nieuwbouwwoningen groeit. "We hebben het idee dat veel mensen nu pas bekend raken met de schade als gevolg van de gaswinning. Schade is vaak ook niet direct waarneembaar", zegt burgemeester Peter den Oudsten van Groningen.
Oostkant van de stad
De meeste schademeldingen komen uit de oostkant van de stad. Uit de dorpen Engelbert en Middelbert en in de wijken Beijum en Lewenborg komen veel meldingen.
Laatste alinea vetgedrukt door JF. Meedoen aan de serie 'Aardbevingsschade in Beijum?' Zie dit bericht van gisteren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beijum blijkt 18% extra woningwaardeverlies te hebben in vergelijking met vergelijkbare wijk Vinkhuizen door aardbevingsdreiging en -onveiligheid, zo bleek tijdens proces WAG-NAM. Achttien procent.
In het WOZ-proces tegen de gemeente Eemsmond is door de rechter vastgesteld dat een uniforme 10% extra WOZ-waardeverlies in het volledig aardbevingsgebied geldt, nog los of er feitelijke schade is aan het huis. Daar bovenop komt nog een vaste aftrek voor overlast en rompslomp van ik meen tweeenhalfduizend euro. Als Alders begin volgende maand Beijum erkent als aardbevingsgebied is er voor de inwoners dus wat te halen als compensatie voor de leeggezogen gasbel onder hun huis. Dan kan ook de vierduizend euro energiebesparingscompensatie van de provincie op Beijum worden toegepast bij erkende bevingsschade. Gratis zonnecollectoren op het dak; nul op de meter voortaan.
En dan kan ook een verhuisregeling worden geregeld voor degenen die weg willen uit Beijum, eigenaar-bewoners en huurders. Voor wie de stress of het gedoe niet langer wil, want er zijn nog 1.100 bevingen te gaan volgens NAM.