maandag 12 oktober 2015

NU DAN WEL, BEIJUMNIEUWS BESTAAT ACHT JAAR

Begin deze maand dacht de Beijumnieuws-community op Facebook dat deze wijkblog jarig was en de felicitaties stroomden binnen.
Echter, precies acht jaar geleden, tegen half een op de 12e oktober 2007, wisselde de persoon zich die zich nu blogger noemt van papier naar digitaal.

Facebook? Daar hebben we direct een verandering te pakken. Het viel de blogger het afgelopen half jaar op dat lezers het gemakkelijker vinden om via Facebook te reageren. De drempel is er lager, geen moeilijke codes invullen, gewoon een 'like' ipv een reactie plaatsen. De kijkcijfers van Beijumnieuws lopen niet terug (afgelopen jaar weer meer bezoekers) maar de reacties verplaatsen zich naar FB.
Een lezer onlangs: Is een blog geen achterhaald recept? Kun je niet beter op Facebook overstappen?\
Een goede vraag. Maar niet iedereen heeft een Facebook-account.

Boeiende ontwikkelingen. Daar waar de papieren pers langzaam kopje onder gaat t.o.v. digitaal nieuws, daar moeten wijkwebsites alweer op hun tellen passen om niet het onderspit te delven t.o.v. Twitter en Facebook? Het ziet er nog niet naar uit, maar je weet het nooit, de ontwikkelingen gaan razendsnel. De blogger zendt de laatste tijd veel Beijumnieuws-aankondigingen via Twitter en Facebook het web op.

We beleven het eerste jaar in Beijum zonder Beijumkrant, de wijkkrant die onnodig de kop is omgedraaid door de bewonersclub van Beijum. Als blogger uit de grootste wijk van Groningen moet je waken voor al teveel ego-gedoe en jezelf belangrijk vinden, feit is wel dat Lijn6 en Beijumnieuws het gat dat de teloorgang van papieren wijknieuws heeft veroorzaakt grotendeels opvullen.

Jammer, Beijum verdient een wijkraad die activeert, die luistert, verbindt en oprecht openstaat voor nieuwe wijkinitiatieven, zonder het Eigen Gelijk (handjevol mensen) de boventoon te laten voeren.

Hoe verder met Beijumnieuws? Het blijft een feest om de meest bijzondere, en de grootste en groenste wijk van de stad Groningen digitaal voor het voetlicht te blijven zetten.
Tips en suggesties blijven welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl
Hieronder ziet u het jaarlijkse interview dat Lijn6 met de beheerder van deze site heeft.

1 opmerking:

Bert zei

Gefeliciteerd!

Overigens heb je geen facebook-account nodig om facebook-berichten te kunnen lezen, tenminste als jouw pagina openbaar is, maar wat mij betreft blijf je lekker hier publiceren.