woensdag 7 oktober 2015

BIJ DE OOSTELIJKE RINGWEG TER HOOGTE VAN HET MEEDENPAD

Het tot stand komen van de twee bruggenhoofden voor een nieuwe fietsecoduct over de Beneluxweg, aan weerszijden van waar tot voor kort het Meedenpad-viaduct lag, komt in een fase waarin de contouren ervan zichtbaar worden. 

 Zie foto's links, rechts en boven. Gisteren gemaakt. Noeste arbeiders aan het werk om een nieuwe doorgang voor mens en dier over de oostelijke ringweg te maken. Even opfrissen, waarom ook nog maar fietsecoducten?

Fietsecoducten Meedenpad en Stadsweg

De bestaande fietsbruggen Meedenpad en Stadsweg over de Oostelijke Ringweg worden vervangen door zogenaamde fietsecoducten. Deze nieuwe fietsbruggen, bieden naast een fietspad tevens ruimte voor een ecopassage (met een breedte van ongeveer 3,5 meter) voor dieren. De faunarasters aan weerszijden van de ringweg (in combinatie met de gekozen boomsoorten en struiken) zorgen ervoor dat dieren richting de ecopassages worden geleid. In de huidige situatie bij de Oostelijke Ringweg ontbreken deze ecopassages.
http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten
De werkzaamheden brengen een beetje overlast met zich mee. Zoals gisteren aan het eind van de middag. Zie foto beneden, de in- en uitvoegstrook en de rechter rijbaan waren tussen de kruispunten Kardinge en Beijum-Zuid afgesloten.

Geen opmerkingen: