zondag 18 oktober 2015

VOLLEYBAL LÉÉFT IN BEIJUM


Boem boem boem. De twee meisjes op bovenstaande en op onderstaande foto sloegen op de trom dat het een lieve lust was. Yes! Weer een punt erbij. Wat een sfeer in Sporthal Beijum gistermiddag. Er waren drie volleybalwedstrijden tegelijkertijd bezig. 

De blogger zag tientallen fietsen voor Sporthal Beijum staan. Ergens begin gistermiddag. De fiets posteren, naar binnen lopen, door de kantine banjeren om vervolgens een enthousiaste menigte in de sporthal aan te treffen. Zichzelf in het zweet werkende sporters én toeschouwers. Er klonk gejuich en teamleden vielen elkaar in de armen. Applaus vanaf de goedgevulde tribune.
Zie afbeeldingen. Niks geen agressie, voetbal eigen, of ongeregeldheden. Sportiviteit, sfeer, gezelligheid en enthousiasme.
Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams, die elk uit 6 spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op. Wie het eerst 25 punten heeft behaald wint de set. Wie het eerst 3 sets heeft gewonnen wint de wedstrijd. Bij een gelijke stand, 2-2 in sets, wordt een beslissende set tot 15 punten gespeeld.
Op de zijkanten van het net, precies boven de zijlijn, zijn twee verticale stokken, de zogenoemde "antennes", geplaatst. Een bal die naar het speelveld van de tegenstander wordt gespeeld moet tussen deze antennes of het verlengde ervan door gaan.
In de oorspronkelijke variatie, het gewone zaalvolleybal, bestaat ieder team uit zes personen en meet het veld 9 bij 18 meter.
Geen opmerkingen: