donderdag 29 oktober 2015

GAAT DE HEERDSTEE DE E-WASTE RACE VAN GRONINGEN WINNEN? (JA!!)Het spant er deze dagen om voor groep 6 van basisschool  de Heerdstee uit Beijum. Ze stonden bovenaan, zakten iets naar beneden om vervolgens weer koploper te worden.
De e-waste-race komt in de beslissende fase, vandaag of morgen zal blijken of de overwinning al of niet wordt gehaald.
Klik groter

Voor lezers die niet weten waar dit over gaat, lees nog eens dit onlangs geplaatste blogbericht, inclusief video waarop de vier leerlingen van klas zes van genoemde school uitleggen wat hun beweegt om met de race mee te doen (inzamelen van afgedankte elektronische apparaten).

Begin deze week ging de blogger nog even poolshoogte nemen in de meest centraal in de wijk liggende school. Wat een stapel elektronica lag er in de centrale hal opgesteld. De aanwezige directrice van de school vol trots: "Er zijn al twee containers vol opgehaald, we staan weer bovenaan."

Of dat vandaag of morgen zo blijft is nog even een kwestie van afwachten. Bovenste foto, de kerngroep van de actie, vier zesdeklassers, zie de namen bij het eerdere bericht, link boven.

Foto rechts, wat is een school zonder oppasmoeders? Achter de enorme berg met elektronica staan er twee die zich dienstbaar maken voor de Heerdstee.
Update 12:02 uur, 
JA, DE HEERDSTEE HEEFT GEWONNEN!
Net binnengekomen: Misschien heb je het goede nieuws al via een andere weg vernomen...maar Groep 6 van De Heerdstee heft na het hele harde werken in de afgelopen 4 weken de E waste race gewonnen! Vanmiddag tussen 13-14 zal de prijsuitreiking plaatsvinden op school.

Geen opmerkingen: