zondag 11 oktober 2015

EVEN NAAR DE 4MIJL VAN GRONINGEN


Het is een van de hoogtepunten van het jaar voor de stad Groningen. Het is zo'n dag waarop je trots kunt zijn dat je Stadjer bent, dat je bij de stad Groningen hoort. Wat een prachtige dag vandaag in de binnenstad van ons aller Grunn.

Ondergetekende liep dit jaar niet mee (volgend jaar weer) maar het begon tegen half twee vanmiddag te kriebelen. Toch even naar de 4mijl kijken, even op de fiets naar de binnenstad. Ligt Beijum ver weg van het centrum? Ach, ga weg, tien minuten prettig fietsen en je bent er.

Jongens, wat een sfeer, Groningen op z'n best. Overal enthousiaste mensen. Op de route langs de Herestraat, daar waar de laatste loodjes door de duizenden sportievelingen werden afgelegd, was het een drukte van jewelste. Toch handig dat je een lang persoon bent, camera hoog in de lucht en knippen maar.

Zie de afbeeldingen links, rechts en boven. Wat opviel was dat de jongste deelnemers beduidend kwieker en fitter de laatste honderden meters liepen. Zie foto boven. Logisch, denkt de lezer misschien, maar dertien, veertien jarigen hebben vast beduidend minder getraind in vergelijking met de senioren onder ons.

Foto links, EHBO-ers waren niet voor niks aanwezig. Foto bij het Hereplein gemaakt.

Foto beneden, voldaan uitpuffen op de Vismarkt na het voltooien van de 4mijl.

Dit is het weekend van de 4 Mijl van Groningen; het grootste loopevenement van Noord Nederland en een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten.
Hier vind je de laatste informatie die je nodig hebt voordat je zondag aan de start verschijnt, of wanneer je tussen de vele toeschouwers langs het parcours zult staan.
Lees alles via het menu hierboven, bekijk de plattegronden onderaan de pagina of download de speciale 4 Mijl app. http://www.4mijl.nl/
Geen opmerkingen: