zondag 25 oktober 2015

GERT KORTEKAAS VERTELT 29/10 OVER 'TUSSEN BEIJUM EN STAD'

Mei 2012 op het Zuiderdiep voor z'n werkplek
(Ingezonden)
Lezing Gert Kortekaas
Op donderdagavond 29 oktober om 20.00 uur zal Gert Kortekaas, stadsarcheoloog van Groningen, een lezing verzorgen in buurtcentrum het Trefpunt in Beijum. Dit is de tweede in een serie lezingen georganiseerd door de Historische Werkgroep Beijum.

De lezing heeft als titel 'Tussen Beijum en Stad'. Kortekaas zal ingaan op het ontstaan van Groningen en Beijum vanaf het begin van onze jaartelling en tijdens de Middeleeuwen. Uit al die perioden zijn sporen terug te vinden die nog steeds herkenbaar zijn, zelfs nu Beijum is opgenomen in de stad.

De Historische Werkgroep Beijum, die verantwoordelijk is voor het boek Boeren, burgers, Beijumers (2012, 2e herziene druk 2014), wil met de serie lezingen de belangstelling voor de geschiedenis en actuele ontwikkelingen van Beijum en omgeving een impuls geven.

De entree op donderdag 29 oktober is gratis.

Zie nog eens dit bericht uit mei 2012, (een portret van de stadsarcheoloog drie dagen voordat het Beijumboek werd uitgegeven)
Gert Kortekaas was mede-auteur van het Beijumboek, hij staat hier vierde van rechts op een groepsfoto met medeschrijvers.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beeldverhaal van dr. Jan vd Broek over Beijum en de Hunze (rivier) was de eerste keer (toen in de Kleihorn)ook zeer de moeite waard. Ik kom zeker, zelfs de koffie met een koekje was gratis, waar tref je nog zoiets?