maandag 19 oktober 2015

KEES VAN KOOTEN LIGT VERSCHEURD OP STRAAT


Het zag er zo mooi uit, een grijsaard die z'n sporen volop heeft verdient hing tevreden aan een aanplakhuisje midden in de Froukemaheerd. Zie nog eens de foto bij deze Maandagochtend.

Leve het welwezen. De titel van het nieuwste boek van Kees van Kooten doet bijna cynisch aan als je de 'brokstukken' van de billboard momenteel in het midden van de Froukemaheerd op de weg ziet liggen. Wat moet je er van zeggen, het is herfstvakantie en we slopen een paar billboards? Kees van Kooten kreeg de afgelopen veertien maanden al redelijk wat voor de kiezen. En nu dit ook nog eens. 

Op Boekenwurm-en-pleeg.nl staat:
Kees ligt op de grond vlakbij het LSD-huisje in de Froukemaheerd
Ik zag Kees van Kooten in De Wereld Draait Door.  Hij kon erg leuk vertellen, over Leve het welwezen en zijn periode in het ziekenhuis. Voor Leve het welwezen zette Van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste internationale cartoons. Maar een hartaanval op, 22 augustus 2014 strooide roet in het eten. Het boek veranderde van karakter.
Leve het welwezen speelt zich nu voor een groot deel af in het ziekenhuis, waar de schrijver op hilarische wijze in conflict raakt met een mede hartpatiënt. Kees noemt hem meneer Hartman. Meneer Hartman was vroeger  stationschef bij de NS. Hij is weg van zijn moppenboek met grappige tekeningetjes. Kees is niet echt weg van dit boek. Hij probeert meneer Hartman uit te leggen wat in zijn ogen een goede cartoon is. Maar de heren komen er niet uit.
Wil je meer weten over de mannen en de cartoons, lees dan Leve het welwezen. Ondanks de moeilijke periode in zijn leven, heeft Kees, een mooi boek geschreven. Kees brengt ziekte, verdriet en humor bij elkaar.
Zou Kees, ziekte, verdriet en humor én vandalisme ook bij elkaar kunnen brengen? In elk geval staan er prachtige cartoons in het boek van Kees. Aanschaffen maar!

Geen opmerkingen: