woensdag 1 januari 2014

ZELDZAAM RUSTIGE JAARWISSELING VOOR BEIJUM

"We zijn hartstikke tevreden tot nu toe, het gaat allemaal prima." De jongerenwerkers op Plein West hebben hun klus bijna geklaard. 
Als er geen gekke dingen meer gebeuren, dan is dit de rustigste en meest beheerste jaarwisseling sinds jaren voor Beijum. Op Plein Oost was het tussen middernacht en twee uur uitzonderlijk rustig. In het aangrenzende Café Biljart heerste een gezellige sfeer. Ook daar ging alles er beheerst en beschaafd aan toe.
Terug naar West, daar spetterde de muziek van het podium. Wildvreemden zoenden elkaar de beste wensen. Er werd gedanst en geknald.
 De blogger telde, natte vingerwerk, een tweehonderdvijftig aanwezigen. Het enige bedenkelijke wat ondergetekende opving waren een paar opmerkingen van opgeschoten jongeren die stoer verkondigden dat ze 'na drie uur wel even lekker los zouden gaan.'

Ze hebben, denkt de blogger, geen schijn van kans om de zoveelste goed gelukte Beijumse jaarwisseling nog te verstieren. Om twintig voor twee begon het te plenzen, mochten er nog heethoofden rond gaan lopen, dan zal het hemelwater de nodige verkoeling bewerkstelligen.

Een middenstander die een zaak in het Winkelcentrum heeft kwam nog langs om poolshoogte te nemen. "Wat zijn er weinig mensen ja." Wat moet je daar op zeggen? Hij had waarschijnlijk gelijk, de aanwezigheid van tweehonderdvijftig mensen op Plein West kun je moeilijk als wijkfeest bestempelen. "Zal ik je eens wat zeggen? Volgend jaar wordt er geen feest meer gehouden, de jeugd heeft helemaal geen zin meer om hier te gaan lopen rellen. Er zijn misschien drie auto's met mensen van buiten Beijum, de wijk trekt geen tuig meer aan tijdens oud en nieuw. Volgend jaar kunnen ze dit wel afschaffen."

De blogger is geen profeet, maar het zou zomaar kunnen. Maar toch valt het organiseren van een 'wijkfeest' zoals op Plein West plaatsvond nog altijd beduidend goedkoper uit dan een half in barrels geslagen wijk, inzet van ME, etc.
De jongerenwerkers van de MJD hebben zich niet bovenmatig hoeven inspannen. En Beijum staat niet meer bekend als probleemwijk tijdens oud en nieuw.

De blogger vond het een genot om oud en nieuw voor Beijum te verslaan. Er kwamen nog wat foto's binnen, die worden mogelijk morgen nog gepubliceerd (en mogelijk ook nog een video).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal mee eens. Volgend jaar geen feest! Kunnen de omwonende ook eens RUSTIG genieten van oud op nieuw zonder herrie. Dit jaar wel erg lang, 6 uur lang muziek.

Anoniem zei

Mee eens geen dure werkers meer op straat voor een handjevol jongeren.Plus alle voorbereidende veranderingen.Bewoners vieren oud en nieuw thuis in hun eigen straat. Ouders met kinderen komen zowiezo niet naar een wijkfeest. Stop het geld in activiteiten in de kerstvakantie. Ijsbaantje enz! En een nieuwjaarsduik in de Kardinge plas voor de echte stoere types onder ons.

Anoniem zei

ach, waarom geen dure werkers meer op straat in de oudejaars nacht.
de gemeente gooit en knoeit toch overal met ons geld?
scholen sterven en gaan dood...
etc.
ons nog druk maken om bepaalde dingen?
welnee, het helpt tóch geen sodemieter!

therèse

Anoniem zei

nee geen feest meer voor de deur,geen mensen meer die aanbellen om te vragen of ze mogen plassen,geen rotzooi meer voor de deur,fijn dat de kleintjes meteen weer buiten kunnen spelen,fijn dat je weer met je honden kunt lopen,DUS GEEN FEEST MEER MET OUD EN NIEUW,FIJN TROUWENS DAT ER OP MIJN BERICHTJE WORD GEREAGEERD OP FACEBOOK,NIET DUS,NETJES HOOR DE MENSEN VAN HET MJD.