maandag 19 oktober 2015

GENEESKRACHTIGE KRUIDEN WORDEN GECENSUREERD....(Voedsel- Warenautoriteit...)

"Ik heb er maar aan toegegeven, al vind ik het al met al belachelijk. De kruidenleer herbergt een eeuwenoude wijsheid in zich, er zitten gewoon geneeskrachtige ingrediënten in veel kruiden. Om er vanaf te zijn hebben we hier afgelopen weken allemaal etiketten aangepast. Er mag niet meer opstaan dat iets geneeskrachtig is of dat het een geneeskrachtige werking heeft. Het gekke is, ik mag de klanten dit wel mondeling toelichten."  
De voedsel en Warenautoriteit heeft hier problemen mee....

Het werd onderhand een verhaal uit de oude doos van Beijum. Vijfenhalf jaar geleden kreeg kruidenvrouw Saskia Nieboer iemand van de Voedsel- en Warenautoriteit over de vloer. Zie nog eens dit bericht van januari 2010. Wat een ophef gaf het, op straffe van een boete van 30.000 euro moest ze van al haar potjes met mengsels en zalfjes de geneeskrachtige werking verwijderen.

Een paar weken geleden kwam wederom een persoon van dezelfde Voedsel- en Warenautoriteit haar winkeltje/workshopruimte de Groene Zon (inmiddels een kruidenstudiecentrum geworden) binnen lopen. De etiketten moeten nu echt aangepast worden, anders wordt de boete van 30.000 euro realiteit. Voor het einde van dit jaar moet alles aangepast worden.
De geneeskrachtige werking nog op de oude etiketten

Onze Beijumse kruidenvrouw gaf maar toe aan de dreiging: "Ik kan dat bedrag niet betalen. Het gaat om nog geen vierkante meter aan potjes, mengsels en zalfjes, om ongeveer zestig zelfgemaakte producten. In verband met de Europese regelgeving mag mag ik niet meer schrijven dat mijn producten geneeskrachtig zijn."

De afgelopen weken was ze met haar vrijwilligers in de weer om nieuwe etiketten te maken. Bekaf zijn ze van de inspanning. Op de gezichten was af te lezen (interpretatie van de blogger), wat een flauwekul dit. "De ingrediënten mogen er wel op. Ik mag ook niet doorverwijzen naar sites met informatie."

Nieuwe etiketten...
Gelukkig bestaat er zoiets als vrije meningsuiting in dit Europese land. Ondergetekende schafte het afgelopen half jaar vier geneeskrachtige middelen aan uit het winkeltje van Saskia Nieboer. Voor een sportblessure staat smeerwortelzalf bij ondergetekende op de plank. 'Bij spier en gewrichtspijn', aldus het oude etiket. En of het geneeskrachtig was. Idem dito magnesium spray: 'bij spierkramp op de aangedane plek insmeren.'
Afgelopen week schafte de blogger zich na ongeveer twee weken gehoest en gesnotter een flesje vlierbessenhoestdrank bij onze kruidenvrouw aan. 'Bij hoest, koorts en griep en verstevigt de longslijmvliezen' straat op het etiket.' Wat een geneeskracht uit de natuur, de verkoudheid is voorbij!
Afgelopen april kocht de blogger na twee dagen schele hoofdpijn een flesje valeriaan bij ons kruidenvrouwtje. Wederom, wat een geneeskracht, de koppijn verdween als sneeuw voor de zon.

Je kunt nog wel even doorgaan met de in de ogen van veel mensen geneeskrachtige kruidenmengsels en zalfjes die in het winkeltje te koop zijn. Last van aambeien? Profiteer van de geneeskracht in goudsbloemzalf. Rozemarijn sportolie maakt spieren soepel en voorkomt blessures. Gember voorkomt duizeligheid en een citroenmelisse ontspant de geest.

Saskia Nieboer vanmiddag: "We gaan er creatief mee om. We hebben bijvoorbeeld slaapcapsules, maar we mogen niet op de etiketten zetten dat ze de slaap bevorderen. Dus zetten we er maar op 'lekker slapen.'"

De Voedsel- en Warenautoriteit tracht een hyper-kleinschalige kruidenzaakje uit Beijum de nek om te draaien. De dictatuur van het grote geld stellen ze boven de eeuwenlange en wijze kruidenleer. De etiketten in de Groene Zon zijn aangepast. Maar achter de toonbank van de kruidenwinkel uit Beijum ligt binnenkort een pamflet waarop de geneeskrachtige werking van de te verkopen kruiden mondeling zullen worden medegedeeld aan de klanten.

Hoe schijnheilig wil de Voedsel en Warenautoriteit het hebben?

De nieuwe etiketten. De geneeskrachtige werking erop mag niet meer. Mag wel mondeling medegedeeld worden...

Update 19.56 uur, een lezer stuurde een link naar een website over geneeskrachtige kruiden. Zie http://www.geneeskrachtigeplanten.be/
Update 20/10, 11:52 uur: Over de 'farmaleugen, ' 'De medische wetenschap is de nieuwe religie: vol bedrog en sprookjes.' En' medische wetenschap negeert negatieve signalen'....via 
http://zaplog.nl/zaplog/article/ongunstige_onderzoeken_medicijnen_worden_zelden_gepubliceerd


6 opmerkingen:

Anoniem zei

GA DOOR SASKIA, JE HEBT ME GEWELDIG GEHOLPEN MET DRIE GENEESKRACHTIGE DRUPPELS!

Familie G zei

Wij gebruiken in ons gezin geneesmiddelen van Saskia en die bevallen ons prima. Gehuichel van voedel waren autoriteit werhouden ons er niet van om naar deze bijzonde apotheek in beijum te blijven gaan

Jan Fré Boven zei

Dit is inderdaad volslagen belachelijk. De chemische medicijnen werken vaak niet of hebben de nodige bijwerkingen, maar onderzoek (hoe doe je dat??) heeft aangetoond dat het bij menig mens helpt.

Iets over "medicijnen": http://zaplog.nl/zaplog/article/ongunstige_onderzoeken_medicijnen_worden_zelden_gepubliceerd

En dat kan allemaal wel.

Anoniem zei

Op internet lezen we dat in de omgeving van Hamburg 30 alternatieve genezers onlangs zijn vergiftigd op een congres > http://nos.nl/artikel/2055982-dertig-alternatieve-genezers-lopen-amfetamine-vergiftiging-op.html
In de USA kun je de in korte tijd overleden alternatieve dokters niet meer op de vingers van 2 handen tellen > http://allnewspipeline.com/8_Disappeared_Dead_Doctors.php
Men brengt deze grote aantallen "gesuïcideerde" genezers die natuurlijke kruiden, zalven en andere geneeskrachtige middelen uit de natuur verstrekken, in verband met mogelijke zg killing squads van de reguliere farmaceutische industrie.
Een maand geleden stond het aantal "gezelfmoorde" alternatieve artsen op 11 stuks > http://thefreethoughtproject.com/11-alternative-heath-doctors-dead-3-months/
We weten allemaal dat de voedsel- en warenautoriteit de belangen van de reguliere farmaceutische industrie dient.
Het lijkt mij zinvol dat mevr Nieboer niet alleen de etiketten van haar potjes verandert, wanneer haar leven haar lief is. Gelet op bovenstaande waarnemingen zou ik de volgende keer dat de voedsel- en warenautoriteit langskomt behalve € 30.000, ter zelfverdediging ook een pistool klaarleggen bij de voordeur. Je weet immers maar nooit.......

Anoniem zei

Anon 10.23 heeft helemaal gelijk. Na hartziekten en kanker staan momenteel de bijwerkingen van reguliere medicijnen maar liefst op nr 3 van de lijst meest voorkomende doodsoorzaken. De farmaceuten die in praktisch elke woonwijk een uitdeelstation van dergelijke middelen er op na houden, concentreren zich dus volgens de statistieken vooral op het uitroeien van de bevolking.

Anoniem zei

JAZÉKERRR ! DE APOTHÉKER !!!! :-) :-)