vrijdag 2 oktober 2015

MORGEN BRUISEND BEIJUM EN RADIO BEIJUM IN TREFPUNT


Direct maar even zeggen, Bruisend Beijum wordt morgen niet alleen in het Trefpunt gehouden maar ook in de twee andere buurtcentra, te weten de Kleihorn en het Heerdenhoes.
het zonnige weer bracht de blogger vanmiddag bij het Trefpunt. Waarom daar binnen zitten terwijl je lekker op een tuinbank voor het Trefpunt kan plaatsnemen? Je hebt zelfs de keuze uit in de zon of in de schaduw zitten, zie foto.

Vraag aan twee Trefpunt-medewerkers: jullie gaan morgen weer hard aan de bak om er een succes van te maken? Ontspannend: "Nee, hoor, de mensen die morgen komen en wat willen laten zien moeten zoveel mogelijk zelf doen, wij faciliteren, we zorgen voor ruimte, we geven een stukje verantwoordelijkheid aan de mensen."
Gelijk hebben ze, voorgaande jaren zag de blogger medewerkers vaak zwetend en half rennend rondlopen om alles in goede banen te leiden, waarom de Uitmarkt-uitbaters niet selfsupporting laten zijn?

In principe maakt ondergetekende morgen verslagen uit genoemde locaties. Bruisend Beijum 2015 zal onder zeer aangenaam nazomerweer plaats gaan vinden.
Voorafgaand aan Bruisend Beijum locatie Trefpunt zal Radio Beijum een paar uur in de lucht zijn. Als het goed is volgt daar vanavond of morgenvroeg nog een aankondiging over.

De koffie smaakte goed bij het Trefpunt. Weten de Beijumers dat ze er een goedkope koffiekaart kunnen kopen voor onbeperkt koffie drinken?
Het buurtcentrum timmert aan de weg. En dat doen ze ook op hun eigen terrein, wat is dat toch voor mysterieus hokje op de achtergrond? Lachend: "Dat wil je niet weten."
De blogger behoort tot het nieuwsgierige ras, maar hij wil niet eens alles weten. Waarom die plankjes op de voorgrond? Waar is dat goed voor?
Bulderend gelach: "Zoek dat zelf maar uit."
(Morgen vanaf 13 uur begint Bruisend Beijum. Het duurt tot 17 uur, zie nog eens het programma))

Geen opmerkingen: