donderdag 16 juni 2016

AARDBEVINGSSCHADE (DOOR GASWINNING) IN BEIJUM (21)


"Het hele blok huizen heeft schade. Zes huizen op rij met allemaal scheuren als gevolg van gaswinning."

In een van zes aaneensluitende woningen aan de Eilardaheerd was de blogger aan het begin van de middag op bezoek. De vrouw des huizes wees de reparaties in de buitenmuren aan.
Zie afbeeldingen. Geen schade binnen? "Waarschijnlijk niet, maar zeker weten doe ik dat niet, daarvoor zou je inbouwkasten moeten verwijderen maar dat heb ik er niet voor over."

Ze was thuis toen de beruchte aardbeving in 2014 plaatsvond. "Op die middag in september voelde ik opeens wat schokken en bewegen. Ik schrik niet zo gauw, ik ging naar buiten en realiseerde me dat het een beving was geweest. M'n man liep om het huis heen en zag dat kleine scheurtjes die er al waren een stuk groter waren geworden."
De schade werd gemeld (Centrum Veilig Wonen) en er kwam iemand langs om die in kaart te brengen. "Die ging direct alle zes huizen in dit blok langs om te controleren. Van alle huizen hadden wij het kleinste schadebedrag, voor 1200 euro zijn bij ons de scheuren gerepareerd."

En nu? "Alles is naar tevredenheid gerepareerd. We kregen als enigen in dit huizenblok bericht dat we niet in aanmerking kwamen voor schadevermeerdering. Dat was vreemd, waarom andere bewoners wel en waarom wij niet? Maar nadat een paar weken geleden bekend werd dat de regeling verruimd is kregen we bericht dat onze aanvraag toch ook gehonoreerd werd. Vorige week is iemand langs geweest voor de zonnepanelen die we gaan aanschaffen."

Dat  is prettig voor jullie, dat gaat op de energierekening schelen. "Ja, daar zijn we blij mee. Wat wel raar is dat we ons daarvoor moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel."
Dat snapt de blogger niet helemaal, maar daar komt hij op terug.

Op de site van CVW staat dat de bewoners centraal staan. Er staat zelfs: Samen verbeteren we de leefbaarheid in uw omgeving.
Dat schiet veel Groningers in het verkeerde keelgat. En ook bepaalde kamerleden. Vandaag op Twitter:
'Het Centrum Veilig Wonen is dependance van de NAM,' constateert SP-kamerlid Eric Smaling.

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/164370/Parlement-Tempo-aanpak-problemen-Groningen-veel-te-traag

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/164378/Kamp-kan-zich-niet-vinden-in-kritiek-Kamer-update

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/164367/Kamp-ontraadt-motie-tegen-proefboringen-bij-Schiermonnikoog

http://www.volkskrant.nl/economie/tweede-kamer-keert-zich-tegen-nieuwe-gasboringen-waddenzee~a4321162/

Minister Henk Kamp is de loopjongen van de NAM!

Jan Fré Boven zei

Zijn er mensen die hebben meegemaakt dat de "expert" ook gelijk elders ging kijken? Ik vind het namelijk heel bijzonder dat gelijk het gehele blok bekeken is.

Als ik me niet vergis, komen de huizen van de Eilardaheerd deels overeen met die aan de Onnemaheerd en de Galkemaheerd.

Dus mensen aan de Onnemaheerd en Galkemaheerd: als je de foto's herkent als ware het bij jou: kijk ook even naar je muren.

Kees Huizenga zei

De directie van het CVW geeft zelf toe niet volledig onafhankelijk te zijn. Ik verwijs naar het DvhN van 31 januari 2015:

http://www.dvhn.nl/archief/%E2%80%98Centrum-Veilig-Wonen-niet-onafhankelijk-20849638.html


De voorzitter van de Raad van Toezicht van het CVW is drs. Bas Eenhoorn, oud-burgemeester en oud-voorzitter van de VVD op landelijk niveau (1999 t/m 2003). Een verkokerde partijpolitieke benoeming, met dank aan minister Henk Kamp.

Zie: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/142737/Eenhoorn-voorzitter-toezichtscommissie-Centrum-Veilig-Wonen

en:

http://www.groningerkrant.nl/2015/01/uitleg-positie-centrum-veilig-wonen/

http://www.parlement.com/id/vg09lm09e9uu/h_b_bas_eenhoorn

Anoniem zei

Alle politici zijn gechanteerde slaven en betaalde hoeren van het bedrijfsleven. Dit betekent dat politici vijanden van de burgers zijn.