donderdag 30 juni 2016

ER KOMEN ZITBANKJES BIJ BUSHALTE STOEPEMAHEERD


 "Ik denk dat ze hier een toeristische trekpleister pleister in Beijum willen maken. Zozeer dat mensen even op een bankje gaan zitten om dit gedeelte van de wijk te kunnen bekijken.'

De bushalte aan de Stoepemaheerd is onlangs aan weerskanten gerenoveerd. De op- en afstap-stoepen zijn in april en mei verhoogd zodat mensen (vooral ook gehandicapten) beter in en uit de bus kunnen stappen.

Tot drie maanden geleden lag er tegen de gymzaal een groenperkje bij de vuilniscontainers. Bekijk de foto's bij dit bericht.
Na de renovatie verschenen aan weerskanten van de bushalte(s) een groen driehoekje, zie foto rechtsonder bij dit bericht.

Sinds eergisteren liggen er opeens grote witte betonnen blokken, sommigen met een ronding erin. Gisteren werden ze in de klei gezet.
Zie afbeeldingen.
De werklieden zitten vol humor. Ja, dit kon wel eens een topattractie in Beijum worden.

Maar ze vertelden ook wat er concreet gaat gebeuren. "Er komen aan beide kanten twee zitbankjes."
De blogger heeft (nog) geen idee waar de bankjes voor gaan dienen. Ja, om op te zitten natuurlijk. Maar zie de linker afbeelding, in de abri zit een dame overdekt op haar bus te wachten.

Waarom in vredesnaam worden hier zitbankjes neergezet? Om naar de Cycleshop van Postma te kunnen kijken? Om op de kinderen te kunnen wachten die schoolgym hebben in de gymzaal achter de rode muur die we op onderstaande foto zien?

Nogmaals onderste afbeelding, de humor zat er goed in, grappen en grollen, en zie ook de bloembak die aan de paal rechts hangt. Dat fleurt de zaak hier ook ontzettend op.

Het kon wel eens reuze gezellig en attractief worden in dit verstedelijkt gebied in Beijum.


11 opmerkingen:

Ard zei

Het bedenken van dit soort straatmeubilair op deze plek(ken) vereist een universaire opleiding aangevuld met de nodige glazen alcoholisch vocht.

Ard zei

Correctie op voorgaande reactie:
Universitaire opleiding.

Anoniem zei

Is dit een bewonersvoorstel ihkv. Heerdenaanpak Atensheerd, om de verstening te vieren?

Anoniem zei

De ontwerpers hebben inderdaad heel goed doorgeleerd en nagedacht. De harde zit is zodanig ongeschikt gemaakt voor terminale knokige konten, dat het verschijnsel hangoudere zich hier zeker niet voor zal doen.

Anoniem zei

De bankjes zitten zo oncomfortabel dat je niet vergeet om de bus te nemen.

Ard zei

Resteert de vraag door wie, wat, waar en hoe deze bloembakken(?) en/of zitbanken(?) in deze vorm hun (rust)plek(ken) gevonden hebben op deze plaats(en).

Anoniem zei

Ik hoorde dat men ook een COPD-onderzoek wil doen naar het effect van wolken uitlaatgassen van optrekkende bussen op de longen van bankjeszitters, dus misschien heeft het UMCG de bankjes wel gefinancierd, Ard ?

Caro zei

Het lijkt mij erg gezellig worden, ik zie me er al zitten!

Anoniem zei

De bankjesdriehoek aan de zijde van de rijwielzaak krijgt een knuffelbed. Iedereen in Beijum die liefde tekort komt, kan er op verzoek door 1 van de leden van het WIJ-team gestreeld en liefdevol gemasseerd worden. Wel eerst online aanmelden, want er wordt een grote belangstelling verwacht.

Jan Fré Boven zei

Gisteren wisten ze volgens mij niet hoe ze verder moesten. Ergens is er iets niet helemaal goed gegaan. Er zijn stoeptegels gelegd onder de toekomstige plek van de witte ??betonnen?? randen. Mijn conclusie is dat de tegels niet ruim genoeg gelegd zijn, of dat de betonnen randen groter blijken te zijn. Het eerste ligt meer voor de hand dan het tweede.

Met andere woorden: het past niet (op elkaar/tegen elkaar)

Anoniem zei

Klopt wat Jan Fré zegt. Met de witte bankdelen zelf is ook van alles mis. Ze brokkelen aan alle kanten af. Dat wordt lap-, plak-, plamuur- en broddelwerk.