vrijdag 3 juni 2016

KRASSE KNARREN VOETBALLEN OP SPORTPARK KARDINGE (Walking Football)Veel grijze haren. Zwetende gezichten. Buikjes die verraden dat er de laatste jaren waarschijnlijk weinig is gesport. Maar tientallen senioren laten vanmiddag op Sportpark Kardinge zien dat ze nog wel degelijk een balletje kunnen trappen. Meestal zijn de voetbalvelden van Kardinge het decor van flitsende acties. Vanmiddag zijn deze acties ook wel te bewonderen, maar dan wel in slow motion stijl. Er wordt in looptempo gevoetbald. 

Walking Football heet het. Het wordt gespeeld door zestig plussers (mannen en vrouwen) en er mag niet gerend worden...

Vanmiddag, vrijdag 3 juni, vindt de eerste editie van het HANNN Walking Football Festival plaats op Sportpark Kardinge in Groningen. Twaalf ploegen spelen tussen 13.00 uur en 17.00 uur tegen elkaar. FC Groningen zorgt samen met de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen voor de organisatie van deze feestelijke middag, die duurt tot 17.00 uur.

Walking Football is een relatief jonge vorm van voetbal die wordt beoefend door mannen en vrouwen  van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en mag niet worden gerend. Ook is lichamelijk contact verboden en mag de bal niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld.

Het OldStars Team van FC Groningen is opgericht in februari 2014 en bestaat momenteel uit 32 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen twee seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant van FC Groningen, dat bestaat uit ruim 200 amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen.DeelnemersHet deelnemersveld voor vrijdag 3 juni op Sportpark Kardinge bestaat uit twaalf ploegen: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (2 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (2 teams), HZVV, UFC Noordpool en Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen). Ook bij SIOS in Sauwerd, HS’88 in Hoogezand, wordt inmiddels Walking Football gespeeld. VV Gorecht en VVK en Potetos hebben inmiddels interesse om ook te starten.Bij het HANNN Walking Football Festival staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden worden weliswaar bijgehouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat van alle twaalf teams in de uitvoering het beste Walking Football speelt. Daarnaast is er een prijs voor één van de side-events die op Sportpark Kardinge worden gehouden.

Lees verder op Fc Groningen.nl
FOTO'S ZIJN GROTER TE KLIKKEN!

1 opmerking:

DDD zei

Lijkt me een hele leuke vorm van bewegen als je niet meer zo kwiek bent.