zondag 5 juni 2016

GROTE BLOEMPOTTEN BIJ WINKELCENTRUM BEIJUM


"Er komen in totaal drie bloembakken om de entrees van het Winkelcentrum Beijum op te fleuren."

Aldus een AH-medewerkster eergisteren. Ze was met een collega in de weer om via een afstandsbediening het licht in de witte pot te ontsteken. Het werkte, handig voor als het over een paar maanden weer herfst en winter wordt.
Zie foto. Sinds een paar dagen staat een joekel van een met bloemen en beplanting gevulde pot voor de ingang van Winkelcentrum Beijum. Staat mooi naast de nog grotere 'ijsco' van de slager.
Aan de andere kant van de deur (links) komt nog een exemplaar te staan.

De bloempotten worden dagelijks, midweek, tijdens sluitingstijd (omstreeks 22 uur) door het AH personeel weer naar binnen getild.
Heel mooi die bloempotten. Ze geven sfeer. Maar dag en nacht buiten laten staan is te riskant.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is AH aansprakelijk als er een fietser gewond (of erger) raakt door deze rommel op de weg? De gedeelde verkeersruimte van lopers, fietsers, scooters en auto's (incl. vrachtwagens die laden en lossen) is al druk en krap genoeg. Je zet toch ook geen bloempot op de rijbaan van het Julianaplein? Bloempot maar liever binnenhouden, en de weg bestemmen waarvoor die gemaakt is, nl. verkeer laten doorstromen, mevrouw Appie.

Jan zei

Anoniem kan beter eerst nadenken voordat hij oordeelt. De bloempotten zijn een initiatief van de winkeliersvereniging. Omdat de Appie tot tien uur pen is is het logisch dat het personeel de bakken naar binnen haalt.