donderdag 16 juni 2016

OVERAL SPEEL- ONTMOETINGSPLEKJES IN BEIJUM (2)De droom van Sociale Long om een grote centrale speel- en ontmoetingsplek in de wijk te willen realiseren, inspireert de Beijumblogger. Hij fiets zich een slag in de ronde in 'zijn wijk.' Is er soms een tekort aan speel-ontmoetingsplekken voor jong en oud in Beijum?

Op de afbeelding zien we een van de tientallen speelveldjes die Beijum rijk is. Schommels, een wipwap, een glijbaan en een zandbak. Je kunt er ook een balletje trappen of een spelletje badminton spelen. Het ligt midden in de Menkemaheerd gesitueerd.

Kijk eens links achteraan, we zien twee rieten tuinstoelen. Wat een eenvoud, waarschijnlijk zijn ze er door een omwonende neergezet.. Kinderen kunnen spelen en volwassenen kunnen toekijken, een oogje in het zeil houden en contact met elkaar maken. Dit plekje kan net als elke speelplek in de wijk een ontmoetend verbindende plek zijn.

Naar schatting ligt het een kleine kilometer van het Trefpunt vandaan, daar waar Sociale Long graag een grote speel- en ontmoetingsplek gerealiseerd wil zien.

De kinderen die hier (foto) gaan spelen zijn in de regel nog niet zo oud dat ze zelfstandig naar het Groene Hart van de wijk kunnen lopen of fietsen. Als er een grote speelplek in het Hart gerealiseerd zal worden, moeten de ouders of verzorgers dus mee.

Dat lijkt de blogger een barrière, gezien het feit dat de buurtkinderen uit de Menkemaheerd vlakbij.
 hun huis (kunnen ze zelf heenlopen) kunnen spelen.
Het is de vraag of de kinderen uit de zuidelijke heerden (met hun ouders) wel behoefte hebben aan een grote speelplek midden in de wijk terwijl ze vlakbij huis kunnen spelen.

Zie ook deel 1 uit deze serie.

Geen opmerkingen: