maandag 20 juni 2016

HOE GA JE VANAF DE A28 NAAR DE EEMSHAVENWEG?

De afstand tussen Beijum Noord en de oprit naar de Eemshavenweg bedraagt ongeveer een halve minuut aan auto-tijd. Beide afslagen liggen rechtsboven de stad Groningen vanaf het zuiden bekeken. Het scheelt bijna niks om vanaf de A-28 naar of Beijum of naar de Eemshavenweg te rijden.

Ondergetekende rijdt een paar keer per week vanaf Assen terug naar Beijum. Altijd vaste prik, bij het Julianaplein rechtsaf om via de zuidelijke en oostelijke ring huiswaarts te gaan. Dat is toch de kortste en snelste route?

Of toch niet? Regelmatig ziet hij na de op- en afrit bij Haren, richting Julianaplein koersend,  bovenstaande en linker tekst op een digitaal bord boven de weg.  Afgelopen zaterdagavond: N46 Eemshaven via Ringweg. West 15 min. Oost 15 min. +1.
Hoe kan dat nou? Via Ring West en Noord duurt het een kwartier en via Ring Oost duurt het een kwartier plus een minuut?
Via de zuidelijke en oostelijke ring rijd je zonder stoplichten naar Beijum en de Eemshavenweg. Via West en Noord kom je vier of vijf stoplichten tegen.

Het kan gewoon niet zo zijn dat het qua tijd niet uitmaakt over welk deel van de stadsring je vanaf het Julianaplein naar Beijum rijdt. Dat gaat toch echt het snelst via de zuidelijke en oostelijke ringweg.

Na het fotograferen van het bord reed ondergetekende probleemloos en vlot via het Julianaplein naar Beijum. In ongeveer 12 minuten.

2 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Het kan voor jou niet. De afstand over Noordwest is voor jou zo'n 1900 meter meer dan over Zuidoost. En dan inderdaad nog los van de stoplichten bij Martiniplaza, driesprong Friesestraatweg, Vinkhuizen-Paddepoel (2x).

De kortste afstand is ongeveer 10 km. De langste bijna 12.

Als je naar de Eemshaven gaat, zal het qua afstand niet zo veel uitmaken. Maar de stoplichten die op rood kunnen staan: die blijven.

Anoniem zei

Vanaf juliana naar Eemshavenweg gaat veel sneller via oost, ik ga er dagelijks langs, geen stoplichten niks.